Bitcoin, Grayscale Kararının Ardından 27.000 Doların Üstünde! Bundan Sonra Ne Olacak? İşte Son Veriler

Grayscale’in, geçtiğimiz yıl Bitcoin Spot ETF başvurusunu reddetmesinin ardından SEC’e açtığı davayı kazandığı haberi tüm kripto para piyasasında ani bir yükseliş dalgası sağladı.

Bitcoin fiyatı, 26.000 dolar seviyesinde seyrederken yaşanan gelişmenin ardından bu yazının yazıldığı anlarda %5’ten fazla değer kazandı ve 27.643 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Son yükseliş ile birlikte son 1 saatte kripto para piyasasında 80 milyon dolarlık likidasyon yaşandı ve bunların 75 milyon doları short pozisyonlarda gerçekleşti. En fazla likidasyon yaşanan kripto para 31 milyon dolar ile Bitcoin, 11 milyon dolar ile Ethereum ve 2.29 milyon dolar ile XRP oldu.

Bundan Sonraki Süreç Nasıl İşleyecek? Bitcoin Spot ETF Hemen Onaylanacak Mı?

Öte yandan Grayscale davasında bundan sonra ne olacağı da merak ediliyor. Şu anda SEC’in mahkemenin kararına itiraz etmek için 45 günü bulunuyor. SEC itiraz ederse bu durumda karar ya ABD Yüksek Mahkemesi’ne ya da en banc panel incelemesine gidecek. SEC, daha önce davanın sonucuna göre itiraz edip etmeyeceğini açıklamamıştı.

SEC temyize gitmezse eğer, mahkeme, kararın nasıl uygulanması gerektiğini belirleyecek. Mahkeme SEC’den Grayscale’in Bitcoin Spot ETF başvurusunu onaylamasını isteyebilir ya da yeniden gözden geçirmesini talep edebilir. Yeniden gözden geçirme sonucunda SEC başvuruyu farklı bir sebep ile reddebilir.

Bununla birlikte önümüzde şu anda diğer spot Bitcoin ETF başvuruları bulunuyor. SEC’in bu başvurular hakkında Grayscale davasının ardından karar vermek istediği biliniyordu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4