Bitcoin Fiyatı Önümüzdeki Günlerde Bu Seviyelerde Olabilir!

Bitcoin fiyatı önemli bir destek seviyesini geri aldı. Ayrıca yakın gelecekte potansiyel bir artışa işaret eden yükseliş göstergeleri sergiledi. Buna göre güçlü toparlanma belirtileri gösterdi. Teknik analiz, önemli destek alanlarını, yükselişin tersine dönme modellerini belirtiyor. Ayrıca BTC için izlenmesi gereken temel fiyat seviyelerini vurguluyor.

Bitcoin’in toparlanması ve destek seviyeleri

Fiyat dalgalanmalarının ortasında, Bitcoin’in son dönemdeki gidişatı cesaret verici oldu. Bitcoin fiyatı, 13 Temmuz’da 31.800 dolarlık en yüksek seviyeye ulaştıktan sonra bir düşüş yaşadı. Ancak, 29.600 dolarlık yatay destek alanının kısa süreliğine altına inmesine rağmen BTC direnç gösterdi. Genişletilmiş alt fitillere sahip mumların oluşumu, 0,382 Fibonacci destek seviyesinin (29.052 dolar) yakınında güçlü bir alım ilgisine işaret etti. Bu da kayda değer bir toparlanmaya yol açtı. Buna göre Bitcoin fiyatı 29.600 dolar seviyesini geri kazandı. Ayrıca satış baskısının azaldığını göstererek yükseliş görünümünü destekledi.

Buna ek olarak, günlük Göreceli Güç Endeksi (RSI) göstergesi, BTC için trend dönüşlerinin yaygın bir habercisi olan yükseliş sapması sergiledi. RSI’ın 50 seviyesinin üzerine çıkması, Bitcoin fiyatı için yükseliş hissiyatının yeniden canlandığının altını çiziyor.

Kısa vadeli momentum ve yılın en yüksek seviyesine ulaşma

Boğaların dönüşünü doğrulamak için Bitcoin fiyatı yakın dönemde 29.600 doları korumak zorunda. Eğer başarılı olursa, potansiyel olarak birkaç gün içinde 31.800 dolarlık yıllık en yüksek seviyeyi yeniden test etmeye hazırlanıyor. BTC fyatıındaki bu yeniden canlanma, yaklaşan bir yukarı yönlü hareketi yansıtıyor.

Haftalık grafiğe yakınlaştırma yapıldığında önemli bir gelişme ortaya çıkıyor. Bu gelişme BTC’nin uzun vadeli ters baş ve omuz formasyonunu tamamlaması şeklinde. Özellikle, formasyonun boyun çizgisi 12-19 Haziran haftasında destek olarak teyit edildi. Bu önemli formasyon, Kasım 2022’de 15.500 dolarda olası bir düşük döngüye işaret ediyor. Ayrıca uzun süreli bir yükseliş trendinin başlangıcına işaret ediyor. Formasyonun projeksiyonu, formasyonun yüksekliğinin ölçülmesi ve kırılma noktasına uygulanmasıyla belirlenen 35.000 doları hedefliyor.

Bitcoin fiyatı için haftalık momentum ve yaklaşan yükseliş

Haftalık RSI göstergesi, çok önemli 50 seviyesinin üzerinde kalıyor. Ayrıca yukarı yönlü bir eğilim sergiliyor. Diğer taraftan BTC için sürekli yukarı yönlü hareket fikrini destekliyor. Bu da yükselişin devam etme potansiyelini güçlendiriyor.

Kriptokoin.com olarak baktığımızda mevcut teknik analiz, Bitcoin fiyatı için umut verici bir görünüm sunuyor. Anlık hedef 31.800 dolarda yer alıyor. Diğer taraftan 35.000 dolara doğru daha fazla ilerleme potansiyeli var. Ancak, Bitcoin fiyatı önümüzdeki 1-2 gün içinde 29.600 doların üzerindeki konumunu koruyamazsa ivmenin durma ihtimali var. Bitcoin bu kritik seviyelerde gezinirken, piyasa katılımcıları beklenen yükseliş dalgasını sürmeye hazır bir şekilde sonucu hevesle bekliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1