Bitcoin Fiyatı Neden Yükseliyor? İşte Yükselişin Arkasındaki Muhtemel Kaynak

Bitcoin ve diğer kripto paralar, Moody’s’in ABD bankacılık sektörü için olumsuz bir görünüm açıklamasının ardından, borsadaki düşüş eğilimine karşı koyarak bugün değer kazandı.

Derecelendirme kuruluşu 10 ABD bankasının notunu düşürdü ve bunlardan dördünü, Bank of New York Mellon, U.S. Bancorp, State Street ve Northern Trust’ı olası bir not düşürme için incelemeye aldı.

Öte yandan CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin %2.3 artışla 29.903 dolardan işlem görüyor. Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi, son iki haftadır 28.000 ila 30.000 dolar arasında dar bir aralıkta hareket ediyor.

BTC fiyatında yaşanan son yükselişi gösteren grafik.

Bazı analistler son BTC yükselişini, geleneksel bankacılık sistemine alternatif olarak Bitcoin’e olan ilginin yeniden artmasına bağlıyor.

Amberdata’da türev ürünler direktörü olan Greg Magadini, yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Bitcoin güçlü duruyor. Hisse senedi borsası ve bitcoin arasındaki korelasyon, BTC’nin bankacılık kargaşasından faydalandığını kanıtlamasıyla ayrışıyor.”

Magadini, bankacılık krizinin hafiflemiş görünmesi ve yatırımcıların dikkatlerini diğer sektörlere kaydırması nedeniyle Mayıs ayında BTC’nin volatilitesinin son yılların en düşük seviyesine gerilediğini ifade etti.

BTC fiyatındaki yükseliş etkisini diğer kripto paralarda da hissettirdi. Ethereum ve BNB Bitcoin’e benzer bir yükseliş yaşarken XRP ise oransal olarak bunlardan daha fazla değer kazandı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4