Bitcoin Düşerken Bu 4 Altcoin Yeşil Sinyal Veriyor!

Bitcoin fiyatı, yeni bir haftaya daha eski destek seviyelerinden başlamaya hazırlanıyor. Bu esnada, orta hacimli 4 altcoin yükseliş için yeşil sinyaller veriyor.

BTC fiyatı istikrar kazanırken bu 4 altcoin boğalara göz kırptı

Bitcoin (BTC) fiyatı, yakın zamanda 26,114 dolar seviyesine gerileyerek aşağı yönlü bir hareket izledi. Haftalık bazda %11’lik endişe verici bir düşüş yaşadı. Bitcoin’in 25,000 dolar civarında destek bulması olumlu bir gelişme gibi görünse de, bazı analistler kritik 20,000 dolar seviyesine doğru bir geri çekilme senaryosunu değerlendiriyor.

Bitcoin’deki düşüş, birkaç altcoin fiyatını aşağıya çekerek geniş tabanlı bir satışa işaret ediyor. Bununla birlikte, güçlü destek seviyelerinden sıçrayarak yukarı hareketlerini sürdürerek öne çıkan birkaç altcoin var. Olumsuz trendi kırabilecek ve önümüzdeki birkaç gün boyunca pozitif kalabilecek ilk 5 altcoin için grafikleri inceleyelim. Teknik analist Rakesh Upadhyay, izlenmesi gereken kritik seviyeleri belirliyor…

Hedera (HBAR)

HBAR fiyatı 15 Ağustos’ta genel direnç olan 0,078 dolardan geriledi. Bu da ayıların daha yüksek seviyelerde aktif olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte, altcoin boğalarınon lehine olan küçük bir avantaj, alıcıların 500,054 doları düşüşü satın almasıdır.

Bitcoin Düşerken Bu 4 Altcoin Yeşil Sinyal Veriyor!

Teknik indikatör tarafında, ger iki hareketli ortalama da yükseliyor ve RSI pozitif bölgede. Bu da alıcıların üstünlüğe sahip olduğunu gösteriyor. Boğalar, HBAR fiyatının tekrar 0,078 dolar genel dirence itmeye çalışacak. Bu direnç aşılırsa, analiste göre altcoin fiyatı 0,093 dolara ve sonunda 0,099 dolara yönelecek.

Bunun yerine, fiyat düşer ve 20-EMA’nın altına gerilerse, ayıların rallilerde satış yapmaya devam ettiğini gösterecek. Altcoin daha sonra yükseliş trendi çizgisindeki desteği yeniden test edebilir. Bu seviyenin altında bir kırılma, 0,045 dolara ve ardından 0,040 dolara düşüş için kapıları açıyor.

Bitcoin Düşerken Bu 4 Altcoin Yeşil Sinyal Veriyor!

Altcoin, iyileşme sinyalleri gösteriyor ancak 0.070 dolar civarındaki dirençle karşı karşıya. Bu durum, ayıların hala varlığını koruduğunu ve yükselişlerde satış baskısının devam ettiğini işaret ediyor. Fiyat şu anda hareketli ortalamalara geri dönmüş durumda.

Eğer fiyat bu seviyeden yukarı yönlü bir hareket yaparsa, bu boğaların hareketli ortalamaları destek olarak kullanmayı denediğini gösterir. Alıcılar daha sonra 0.070 dolar direncini aşmak için çaba sarf edebilirler. Eğer bunu başarırlarsa, ralli 0.075 dolara kadar devam edecek. Fakat, hareketli ortalamaların altına düşerse, altcoin’in yükseliş trend çizgisine doğru düşmesi mümkün. Bu nedenle, yakın dönemde fiyatın hareketini ve bu seviyeleri yakından takip etmek oldukça önemli.

Optimism (OP) 

OP fiyatı hareketli ortalamaların altına düştü ancak yükseliş trendi çizgisinde destek buldu. Bu da talebin daha düşük seviyelerde olduğunu gösteriyor.

Altcoin, yükseliş trendi çizgisinden atladı ancak 1.51 dolar civarında dirençle karşılaştı. Eğer fiyat yükseliş trendi çizgisinin altına düşmezse, 20 günlük EMA üzerinde bir yükseliş olasılığı artıracak. Bu durumda, altcoin’in genel direnç seviyesi olan 1.88 dolara doğru bir ralli söz konusu.

Ancak aksi bir senaryoda, fiyat düşüşe geçer ve yükseliş trendi çizgisinin altına inerse, ayıların hakimiyet kazandığını gösterecek. Bu nedenle, OP için öncelikle 1.21 dolara, ardından 1.09 dolara düşüş söz konusu.

4 saatlik grafik analizi, ayıların 50-SMA’da toparlanmayı durdurmaya çalıştığını gösteriyor. Eğer fiyat 20-EMA’nın altında kapanış yaparsa, muhtemel bir sonraki durak yükseliş çizgisi olacak. Eğer bu destek seviyesi aşağı yönlü bir kırılma yaşarsa, daha ciddi bir düşüşün başlangıcı anlamına gelecek.

Ancak, bu senaryonun tersine, fiyat mevcut seviyeden yukarı yönlü bir hareket yapar ve 50-SMA’nın üzerine çıkarsa, 1.61 dolar civarında bir rahatlama rallisinin başladığını gösterecek. Eğer bu seviye aşılırsa, altcoin fiyatı1.71 dolara kadar yükselme potansiyeline sahip.

Injective (INJ)

Injective’in son birkaç gündeki fiyat hareketi, alıcıların hafif bir avantaja sahip olduğunu gösteren yükselen bir yükselen üçgen formsyonu oluşturdu.

Altcoin, 17 Ağustos’ta fiyatı yükseliş üçgeninin altına çekti. Ancak, mum çubuğundaki uzun kuyruk, düşük seviyelerde sağlam alım aktivitesini gösterdi. 18 Ağustos’ta boğalar fiyatı 7.73 doların üzerinde çıkardı. Bu da boğaların 20 günlük EMA’yı desteklemek için çaba gösterdiğini gösteriyor.

Eğer fiyatı 8.16 dolar üzerine çıkarsa, boğalar tekrar kontrolü ele geçirecekler. Bu da potansiyel bir ralli için engelleri temizliyor. Hatta 10 dolar beklentilerini yeniliyor. Ancak, fiyat yükseliş trendi çizgisinin altına inerse, 5.40 dolara kadar düşüş söz konusu.

Altcoin, 4 saatlik grafikte yükseliş trendi çizgisinden güçlü bir sıçrama sergiliyor. Bu da boğaların bu seviyeyi sağlam bir şekilde savunduğunu gösteriyor. İyileşme süreci muhtemelen 8.33 dolar seviyesindeki genel dirençle karşılaşacak.

Eğer fiyat mevcut seviyeden veya genel dirençten gerilerse, boğaların düşük seviyelerde alım yapmayı sürdürdüğünü gösterecek. Bu da 8.33 dolar seviyesinin üzerinde bir kırılma ihtimalini artırıyor. Eğer bu direnç seviyesi aşılırsa, altcoin önce 8.83 dolara, ardından 9.50 dolara doğru yükselebilir. Eğer 50-SMA aşağı yönlü kırılırsa, bu sefer ayılar 6.50 dolara kadar baskı yapacak.

THORChain (RUNE)

Çoğu altcoin baskı altında sersemlerken, THORChain son birkaç gündür yükseliş trendinde.

Altcoin, 19 Ağustos şamdanında gözlenen uzun fitil ile yukarı yönlü bir hareket sergiledi. Ancak bu hareket, 2 dolarlık genel direnç seviyesinde satış baskısı ile karşılaştı. Son birkaç gündeki hızlı ralli, RSI seviyesini de aşırı alım bölgesine itti. Bu da küçük bir konsolidasyon veya düzeltme ihtimalini gösteriyor.

Boğalar, mevcut seviyeden fazla gerilemezse, 2 dolar seviyesinin üzerinde bir kırılma olasılığını artacak. Eğer bu gerçekleşirse, altcoin fiyatı 2.30 dolara ve ardından 2.60 dolara doğru düşüş gösterebilir. Buna karşılık, fiyat 1.41 doların altına düşerse, 1,33 dolara kadar daha derin bir düzeltmenin başladığının sinyalini verecek.

4 saatlik grafikteki iki hareketli ortalama da yükseliyor ve RSI aşırı alım bölgesinde. Fiyat 1.80 doların üstünde kalırsa, parite 2 dolarlık kritik direnci tekrar test edecek. Tam tersi durumda, fiyat 1.80 doların altına düşerse, 20-EMA’ya düşüş söz konusu. Bu seviyeden güçlü bir sıçrama, duyarlılığın hala olumlu olduğunu gösterecek. Bu da 2 dolarlık ralli fırsatını artırıyor. Öte yandan, aşırı bir satış durumunda, 1.38 dolara kadar gerileme ihtimali masada. Bu nedenle, altcoin fiyatını izlemek ve seviyeleri takip etmek oldukça önemli.

Bu coin’ler ivme kaybediyor: Tarihi diplere ulaştılar

Bitcoin fiyatı istikrar kazanırken tüm altcoin sektörü iyi günlerini yaşamıyor. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, içlerinde APE ve ALGO’nun da yer aldığı 7 altcoin bu hafta tarihi dipleri gördü.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2