Bitcoin Bu Tarihte ATH Görebilir!

On-chain analisti Ali Martinez, Bitcoin fiyatının 2021’deki hareketlerinin 2013-2017 boğa döngüsüne oldukça benzediğini paylaştı. Tarih tekerrür ederse, lider kripto bu yılın sonlarına doğru eski zirvelerine ulaşması söz konusu.

Analist tahminlerine göre Bitcoin yıl sonuna doğru yükselişe geçebilir

On-chain analisti Ali Martinez, Bitcoin fiyatının 2021’deki hareketleri ile 2013-2017 boğa döngüsü arasında benzerlikler fark etti. Lider kripto, 2013-2017 döneminde kademeli bir boğa piyasası tamamladı.

Martinez, BTC fiyatını boğa döngülerine göre incelediği analizlerinde, “Bitcoin fiyat geçmişi tekerrür ediyor! 2021 sonrası ATH fiyat yörüngesi, 2013-2017 yükseliş döngüsünü yansıtıyor” diye yazdı. Bitcoin fiyatı şu anda hafif bir düşüşle 29.000 dolar bölgesine işlem görüyor.

Teknik açıdan, BTC’nin günlük grafiğinde düşüş eğilimi gösteren yükselen takoz formasyonu ortaya çıkıyor. Bu formasyon, önümüzdeki hafta aşağı yönlü bir kırılmanın yakın olduğunu gösteriyor. Doğrulanırsa, BTC’nin fiyatı önümüzdeki birkaç gün içinde 26.915 dolara düşebilir.

Ancak, piyasa liderinin önümüzdeki 24-48 saat içinde psikolojik 30.000 dolar seviyesinin üzerine çıkma şansıda var. Devam eden satın alma desteği, Bitcoin boğalarını 32.000 dolar direncine yönlendirecek.

Herkes aynı fikirde değil, DonAlt’a göre kısa vadede düşüş geliyor

Diğer yandan, FTX çöküşünde dipten BTC toplayan DonAlt, kısa vade için daha karamsar beklentilere sahip. Analist, yeni bir Youtube videosunda, şu anda BTC’de açık pozisyon tutmadığını belirterek, Bitcoin’e ilişkin giderek artan düşüş eğilimini paylaştı.

DonAlt’ın olumsuz duyarlılığına katkıda bulunan faktörlerden biri, küresel borsalar güçlü performans gösterirken bile Bitcoin’in 32.000 doların biraz altındaki bir direnç seviyesinin üzerine çıkamaması. Analiste göre BTC, seviyeyi birkaç kez 31.500 dolar civarında test etti. Yine de, S&P 500’ün güç gösterdiği bir zamanda “zayıf olduğu” için seviyeyi aşamadı.

DonAlt, Nasdaq, Alman DAX endeksi ve Fransa’nın CAC 40’ı da dahil olmak üzere diğer borsa endekslerinin ve diğer Avrupa endekslerinin güçlü olduğunu ve bazılarının rekor seviyelere geri döndüğünü ekledi. Bitcoin ise bu esnada durgun kaldı.

DonAlt ayrıca, genel olarak olumlu haber akışında bile Bitcoin’in düşüş eğilimi göstermesini endişe verici buluyor. Analist, Kasım 2022 FTX çöküşünde BTC fiyatı 15.000-16.000 dolar bölgesindeyken satın alım yapmıştı. Bu dönemde büyük bir risk aldığını, BTC fiyatının 0’a bile düşebileceğini söyledi.

Standard Chartered analistleri mütevazi seviyeler bekliyor

Londra merkezli bankacılık ve finansal hizmetler şirketi Standard Chartered, BTC fiyatının bu yıl 50.000 dolara yükselebileceğini tahmin ediyor. Banka analistleri, BTC için bir başka büyük yükseliş fiyat tahmininde 2024’ün kapanışına kadar 120.000 doları geçebileceğini öne sürdü. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, analistlerde bu konuda iki bölünmüş durumdalar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2