Bitcoin (BTC) Hızlı Bir Dalış Riski Taşıyor!

Bitcoin, boğalar için korkunç bir Ağustos ayını bitirdi. Bu süreçte BTC fiyat performansı yatrımcıları hayal kırıklığına uğrattı. Ne yazık ki analistler BTC için bundan sonrası için de umutlu konuşmuyor.

Bitcoin fiyatı için yollar 23.000 dolara işaretine çıkıyor!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Bitcoin, geçen haftaki kazançları tersine çevirdi. Böylece lider kripto para 1 Eylül itibariyle 26.000 doların altına geriledi. Piyasa katılımcıları, Bitcoin’in uzun vadeli önemli bir trend çizgisini elinde tutması ve 27.000 doları koruması nedeniyle kapanışa doğru yükseliş için neden görüyordu. Ancak, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bir dizi spot Bitcoin ETF başvurusunu erteleme kararı, BTC’nin sadece iki saatlik mumda 1.000 dolar kaybetmesiyle yeniden düşünmeye zorladı.

Şimdi gözlemciler, mevcut seviyelerin bile piyasayı uzun süre ayakta tutamayacağından endişe ediyor. Popüler analist Ali Martinez, “On-chain veriler, BTC’nin 25.400 dolar işaretinin altında güçlü bir destekten yoksun olduğunu gösteriyor. BTC bu eşiğin altına inerse, muhtemelen hızla 23.340 dolara kadar gerileyecektir.” diyor. Analist, tahminini Glassnode’dan UTXO gerçekleşen fiyat dağılımı (URPD) metriğinin bir grafiği üzerinden yapıyor.

UTXO gerçekleşen fiyat dağılımı (URPD) açıklamalı grafik. Kaynak: Ali Martinez

Bitcoin kilit destek savaş alanına doğru ilerliyor

Çeşitli analistler için radarda olan bu hedefle birlikte 23.000 dolar da bazıları için sürpriz olmayacak. On-chain izleme kaynağı Material Indicators, BTC için günlük (D), haftalık (W) ve hatta aylık (M) zaman dilimlerinde benzer şekilde acımasız bir tablo ortaya koyuyor. Tescilli trade araçlarından biri olan Trend Precognition’dan gelen sinyalleri kullanan Material Indicators, boğaların bir toparlanmayı perçinleme şansına sahip olması için 24.750 doların tutulması gerektiğini söylüyor. Bu bağlamda, şu açıklamayı yapıyor:

Bitcoin fiyatı 25.350 doların altına iner ve altında kalırsa W sinyali geçersiz olacaktır. Ancak destek 24.750 dolarda LL’nin üzerinde tutulursa, dirençten yükselmek ve yeniden test etmek için iyi bir temel olacaktır.

Bitcoin
Trend Öngörü sinyallerini içeren BTC 1 aylık grafik. Kaynak: Material Indicators

Bu arada CoinGlass verileri 31 Ağustos’un, Bitcoin’in ayın başındaki %10’luk düşüşünden bu yana en büyük BTC long likidasyon hacmine yol açtığını gösteriyor. Bunlar 41 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ayrıca, kripto piyasası genelinde toplam 108 milyon dolar oldu. Bu hala iki hafta önceki günlük çetelenin çok altında.

Kripto likidasyon grafiği. Kaynak: CoinGlass

BTC için Grayscale hype’ı ortadan kalkıyor!

Bitcoin ayıları, Ağustos’ta BTC ve kripto piyasalarındaki aşağı yönlü volatiliteden tam olarak yararlandı. Genel olarak, BTC Ağustos ayında %11,2 değer kaybetti. Eylül ayı için ise, piyasa gözlemcileri arasında bir toparlanmaya ilişkin çok az iyimserlik var. Bu doğrultuda popüler analist Rekt Capital, Bitcoin’in potansiyel sonraki adımlarını tanımlıyor. Analist, BTC fiyatının Grayscale hype’ı sayesinde elde ettiği kazançları koruyamadığını belirtiyor. Dahası, satış baskısının güçlü olduğunu vurguluyor. Ayrıca, haftalık göreceli güç endeksi (RSI) değerlerinin önemli bir yükselen trend çizgisine doğru düştüğünü söylüyor. Bu bağlamda Rekt Capital, şu noktalara vurgu yapıyor:

Çok uzun bir süredir, birkaç aydır (aslında bir yıldan fazla bir süredir) bu trend çizgisinin tuttuğunu gördük. Şimdi, bu RSI trend çizgisini kaybedersek, muhtemelen BTC’de daha fazla düşüş göreceğiz.

Bitcoin
RSI verilerini içeren BTC açıklamalı grafik. Kaynak: Rekt Capital

Yeni bir düşüş için hedefler, şu anda analistler arasında favori olan 23.000 dolara giden yolda çeşitli noktalarda yatıyor. Analist, CoinGlass verilere atıf yaparak, Eylül ayı kayıpları için tarihsel normlara göre Bitcoin için “%7 ila %13 arasında bir oranın makul olması gerektiğini” sözlerine ekliyor. Rekt Capital, bir rahatlama rallisi gerçekleşirse, muhtemelen bunun 27.200 dolara kadar çıkacağını belirtiyor. Bu seviye, eskiden destek görevi gören kumdaki bir çizgi.

Bitcoin
BTC aylık getiri grafiği. Kaynak: CoinGlass

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1