Bitcoin (BTC) Fiyatı Neden Yükselmiyor? Analistler Açıkladı!

Bitcoin fiyatı son günlerde 30.000 dolar sınırını aşmakta zorlanıyor. BTC fiyatı dün kripto para borsası Binance hakkında Semafor tarafından ortaya atılan FUD içerikli haberin ardından düşüş yaşamış ve 29.000 doların altını görmüştü.

Bitcoin 30.000 Doları Aşamıyor

Bir kripto para analiz firması olan CryptoQuant tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, bu durgunluğun ana nedenlerinden biri piyasadaki kilit oyuncular olan borsalardaki düşük likidite.

CryptoQuant, borsalardaki likidite seviyesini gösteren üç faktörü inceledi: spot piyasadan çıkan ortalama Bitcoin miktarı, borsalara giren ortalama stablecoin miktarı ve borsalardaki Bitcoin işlem hacmi.

Bu faktörler arz ve talep dinamiklerini ve borsa temscilcilerinin piyasa duyarlılığını yansıtıyor.

Rapor, Temmuz ayında her üç faktörün de aynı anda azaldığını, bunun da fiyat artışı ve yükseliş yönündeki beklentiler için daha az likidite bulunduğu anlamına geldiğini ortaya koydu.

Rapor bu durumun piyasada geçici veya orta vadeli dalgalanmalara yol açabileceğini ve önümüzdeki günlerde likidite eğiliminin izlenmesinin önemli olduğunu öne sürdü.

BTC fiyatında son bir aydır gözlenen düşüş eğilimini gösteren aylık CoinMarketCap grafiği.

CryptoQuant, Bitcoin fiyatının büyük ölçüde borsa temsilcilerinin davranışlarından etkilendiği ve likidite koşullarının piyasanın yönünü belirlemede çok önemli olduğunu tespit etti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4