Bitcoin Borsası Coinbase’den Kripto Paralar İçin ABD’de Lobicilik Grubu

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, kripto para sektörüne karşı baskı politikalarının ortasında dünyanın ilk on-chain kripto lobisi “Stand for Crypto Alliance’ı” kurdu.

Coinbase 14 Ağustos tarihinde resmi blog sitesi üzerinde yayınladığı gönderide, ABD’deki kripto para ekosistemi inovasyonunu desteklemek ve yasama aşamasında kamuoyu fikrini öne çıkarabilmek adına “Stand for Crypto Alliance” adında bir kripto para lobisi kurduğu açıkladı. Organizasyon, dünyanın ilk on-chain kripto lobisi olarak lanse edildi.

Borsa açıklamasında, lobinin kuruluşunda mevcut durumda ABD Kongre’sindeki iki partili kripto para yasa çalışmalarının ivmesini temel aldıklarını belirtti. Ülkede kripto para ekosisteminin geleceğinin risk altında olduğunu söyleyen Coinbase, hükümetin yasama konusunda yanlış hamleler yapması sonucunda ABD’li kripto kullanıcılarının korunmasız kaldığını söyledi.

Ayrıca yine yasama konusunda yapılan yanlışlar sonucunda kripto para şirketlerinin ABD’den ayrıldıklarına da yazıda değinildi. Borsa, Çin dahil tüm dünya kripto paraları değerlendirirken ABD’nin de kripto dostu yasama çalışmalarını benimsemesi gerektiğini söyledi.

ABD halkının büyük bir çoğunluğunun finansal sistemin değişmesi yönünde düşünceye sahip olduğunu iddia eden Coinbase, ana eyaletlerde kripto sahipliğinin desteklenen partilere göre neredeyse eşit olduğunu da savundu.

Katılımcı sayısı kısa sürede on binleri buldu

Stand for Crypto Alliance’ın resmi web sayfası incelendiğinde toplamda 54.639 kişinin harekete katıldığı görüldü. Katılımcıların ayrıca hareket için farklı tutarlarda bağış yaptığı da tespit edilirken şimdiye kadar verilen en yüksek tek seferdeki bağış 216 dolar olarak kaydedildi.

Bağışçıların çoğu anonim olsa da bazı Coinbase yetkililerinin de listede bulunduğu fark edildi. “Barmstrong.eth” isimli bir kripto para cüzdanının 40 dolar bağışladığı dikkatleri çekti. Bu cüzdanın Coinbase CEO’su Brian Armstrong’a ait olabileceği dile getirildi.

source site-9