Bitcoin Borsası Binance’den 4 Altcoin İçin Belçika Kararı: Delist Edecek!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, uyumluluk kapsamında Belçika’da 4 gizlilik odaklı kripto parayı delist ediyor.

Binance yaklaşık 3 ay önce Fransa, İtalya, İspanya ve Polonya‘da bazı gizlilik tokenlarının alım-satımını devre dışı bırakacağını açıklamasının ardından Belçika için de bir hamle geldi. Binance, Belçika’da gizlilik ve anonimlik odaklı  4 kripto parayı delist edecek.

Borsa 6 Eylül tarihinde kullanıcılarına yolladığı bir e-posta‘da, 21 Eylül‘den itibaren Belçika’da ikamet eden kullanıcıların gizlilik odaklı kripto paralar olan Monero (XMR), MobileCoin (MOB), Firo (FIRO) ve Horizen (ZEN) alım-satımını yapamayacağını açıkladı. Söz konusu e-posta Binance’in Belçikalı kullanıcılara Polonya kuruluşu ile hizmet vereceğini duyurmasından 1 hafta sonra gönderildi.

Bir Binance sözcüsü konu hakkında yaptığı açıklamada, mümkün olduğu kadar kaliteli proje desteklemek istediklerini ancak uyumluluk kapsamında zorunlu olunan her pazarda gizlilik odaklı kripto paraları delist etmek için harekete geçtiklerini bildirdi.

Binance haziran ayında Avrupa’nın bazı ülkelerinde delist ettiği kripto para sayısını ilk olarak 12 açıklamış, ardından revizeye giderek 5’e düşürdüğünü söylemişti. Söz konusu kripto paralar, diğer ülkelerde herhangi bir değişikliğe uğramadan işlemlere devam edebilecek.

source site-9