Bitcoin Borsası Binance’de Üst Düzey Yetkili İstifası Dikkat Çekti!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in Baş Ürün Müdürü Mayur Kamat, devam eden düzenleyici baskıların gölgesinde görevinden ayrıldı.

Binance’de devam eden yaprak dökümüne yeni bir isim daha katıldı. Bir Binance sözcüsü tarafından doğrulanan habere göre Binance’in Baş Ürün Müdürü Mayur Kamat istifa etti. Binance’deki görevine 2022 yılının Nisan ayında başlayan Kamat, başarılı girişimleriyle zaman zaman öne çıkıyordu. LinkedIn profiline göre 15 ay içinde birkaç ürün lansmanı yaparak Binance’ın kullanıcı sayısını 80 milyondan 150 milyona çıkarmıştı.

Piyasa yorumcuları söz konusu istifaları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davası başta olmak üzere artan regülatif baskılarla ilişkilendirdi. Binance sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, istifanın sebebine dair bir detay verilmedi:

Mayur’un ürün liderliği görevinden ayrıldığını teyit edebiliriz. Hızlı büyüme sürecimizde Binance’e rehberlik etmesine yardımcı olduğu için kendisine minnettarız ve kendisine en iyi dileklerimizi sunuyoruz.

Mayur Kamat borsanın istifa eden ilk üst düzey yöneticisi olmadı. Geçtiğimiz ayın başında Binance Baş Hukuk Danışmanı Han Ng, Baş Stratejist Patrick Hillmann, Uyumluluk Birimi Başkan Yardımcısı Steven Christie ve Asya-Pasifik başkanı Leon Foong da istifalarıyla gündeme gelmişti. Binance’den son dönemde ayrılan yöneticilerin giderek artması oldukça dikkat çekti.

source site-9