Bitcoin Borsası Binance, SEC Davasında Mahkemeye Yeni Dilekçe Verdi! İşte Detaylar!

ABD’li düzenleyici SEC, kripto para sektörü üzerindeki baskısını artırmaya devam ederken geçtiğimiz Haziran ayında önde gelen kripto borsaları Binance ve Coinbase’e dava açtı.

Binance dışında Binance US de davada taraf olurken, Binance US’tan yeni bir hamle geldi.

Binance, dün SEC’e karşı “taleplerinin aşırı geniş ve gereğinden fazla külfetli” olduğunu iddia ederek koruyucu bir mahkeme kararı için başvurdu.

Bu noktada Binance US’un arkasındaki şirket BAM Trading, SEC’in ifade verme ve keşif talepleriyle ilgili olarak bir koruma emri almak için mahkemeye bir dilekçe sundu.

SEC’in ifade verme ve keşif taleplerinin Binance aleyhine açılan dava kapsamı dışında olduğunu iddia eden Binance US dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“SEC, BAM Trading’in tekliflerini reddetti veya taleplerini sınırlandırdı.

SEC yetkilerini kötüye kullanıyor.

Zira Binance, Haziran ayındaki bir mahkeme emrine karşı iyi niyetle yaklaştı ve istenileni yaptı. Ancak SEC’in müşteri varlıklarıyla ilgili Binance’ın mülkiyetinde bulunan her bir belgenin aranmasını içeren keşif talebi aşırı geniş ve mantıksızdır.

Ayrıca SEC’in bu talepleri keşif yetkisini kötüye kullandığının bir göstergesidir.”

Binance US dilekçesinde SEC’in, borsanın CEO’su Changpeng Zhao da dahil olmak üzere altı çalışanını ifade için hazır bulundurma talebine de itiraz etti.

Bu noktada Binance US, üst düzey yöneticilerin müşteri varlıklarının güvenliği, gözetimi ve devri ile ilgili doğrudan bilgiye sahip olmadığını belirterek ifade için CZ hariç dört borsa çalışanın dinlenmesini talep etti.

Borsa talebinde tanık olarak gösterdiği dört kişiye SEC’in kendisine verilen araştırma yetkisi dışındaki konularda soru sorulmamasını ve SEC’in müşteri varlıkları dışındaki diğer konularla ilgili keşif taleplerinin reddedilmesini istedi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4