Bitcoin Balinaları Satış Yapıyor! Kıdemli Analistler Uyardı!

Lider kripto Bitcoin, geçtiğimiz 11 gün boyunca 29.200 dolar civarında sabit bir işlem fiyatını korudu. Bir süredir BTC fiyatı 29.000 dolar destekle dar bir aralıkta dalgalanıyor. Bazı analistlere göre piyasa görünümü bir dalgalanma patlaması olasılığına işaret ediyor.

Bu durumda fonlar Bitcoin’e geri akar!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Bitcoin, 29 dolar etrafında ileri geri gidip geliyor. OANDA Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya, küresel tahvil piyasasındaki satışlar arttıkça pek çok altcoin’in zayıfladığını söylüyor. Ancak, BTC fiyatının 29.000 dolar seviyesinde tutunmaya devam ettiğini belirtiyor. Moya, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Dogecoin, Solana, Cardano gibi kriptoların daha büyük büyüme potansiyeline sahip olması gerekiyordu. Ancak bunlar aynı zamanda artan borçlanma maliyetlerine karşı da savunmasız. Eğer küresel tahvil getirileri artmaya devam ederse, bu durum kripto paraların büyük bir kısmı için sorun yaratabilir. Altcoin’ler satılabilir ve bu fonlar Bitcoin’e geri akabilir.

BTC için düşüş olasılığı hala yüksek

Popüler analist Michael Van De Poppe, Bitcoin’in bir kez daha düşük seviyelere gerilediğini söylüyor. Bunun da oldukça cansız bir BTC fiyat hareketiyle sonuçlandığını belirtiyor. Bununla birlikte, son zamanların en düşük seviyelerinin altına, özellikle de 29.000 dolar civarına önemli bir düşüş olasılığını mümkün görüyor.

Deneyimli trader Tone Vays ise BTC için yatırımcıları ve traderları uyarıyor. Trader, “Bitcoin mücadele etmeye devam ediyor. Bitcoin’in bir sonraki hareketli ortalamaya düşme olasılığı yüksek… Bitcoin’in her şeyi yapması mümkün,” diyor. Vays, Bitcoin’in hareketlerinin öngörülemez doğasını kabul ederek, 25.000 doların altına inme potansiyeline sahip olduğunu iddia ediyor. Bu bağlamda, “Kolaylıkla 25.000 doların altına inmesi mümkün. Hiçbir fikrimiz yok. Hala büyük miktarlarda Bitcoin’i olan ve kim bilir hangi nedenle satan pek çok insan var…” açıklamasını yapıyor.

Kartlarda BTC fiyat oynaklığı mı var?

Bir dijital varlık yönetimi platformu olan K33 Research’ün raporuna göre Bitcoin fiyatındaki işlem aralığı son altı hafta içinde önemli ölçüde daraldı. Ayrıca, kripto piyasasındaki istikrar, makroekonomik faktörlere ve birkaç yıl önce yatırımcıları bir rollercoaster’a gönderecek olan önemli endüstri olaylarına meydan okumaya devam ediyor. K33 kıdemli analistlerinden Vetle Lunde, şu değerlendirmeyi paylaşıyor:

Derin bir kripto uykusunu şiddetli bir uyanma takip etme eğilimindedir. Piyasa açıkça eşi benzeri görülmemiş istikrarlı bir aşamada. Bu da nihayet yeniden ateşlendiğinde oynaklık için tipik olarak büyük bir basınç valfi görevi görüyor… Benim kısa vadeli tezim, piyasadaki dalgalanma baskısının doruk noktasına ulaşmak üzere olduğu ve bir patlamanın yakın olduğu yönünde

BTC günlük grafik. Kaynak: Tradingview

Bitcoin fiyatı her an patlayabilir

Bitcoin’in beş günlük düşük volatilitesi S&P, Nasdaq ve altının altına düştü. K33 Research raporuna göre, bu durum yalnızca birkaç kez oldu. Ardından bir volatilite patlaması meydana geldi. Yatırımcıların, hacmin önemli ölçüde daralmasına ek olarak son zamanlarda neredeyse beş yılın en düşük seviyesine gerileyen 30 günlük volatilite endeksini dikkate alması gerekiyor. Glassnode’dan alınan on-chain veriler, uzun vadeli Bitcoin holder’larının arzlarını azalttığını gösteriyor. Ayrıca, özellikle fiyatın 30.000 doların altına düşmesi halinde satmaya hazır olduklarını işaret ediyor.

Bitcoin
Bitcoin uzun vadeli holder’ları. Kaynak: Glassnode

Uzun vadeli holder’ların tuttuğu BTC arzındaki artış, yatırımcıların kar elde etmek yerine pozisyonlarını korumaya istekli olduklarını gösteriyor. Bununla birlikte, analist John Isige’ye göre, 29.100 dolar desteğinin altındaki kayıplar, yatırımcılar arasında panik satışlarını tetikleyerek 28.000 dolar üzerinde daha fazla baskı oluşturabilir. Bitcoin’in 35.000 dolar ve sonrasında 38.000 dolara yükselmeye başlamasından önce 25.000 dolara kadar uzanan düşüş olasılığını göz ardı etmek için henüz çok erken.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1