Bitcoin Balinaları Satış İçin Hazırlık Yapıyor!

Yeni bir raporda CryptoQuant, 23 Ağustos akşamı muhtemelen yaklaşan bir satış dalgasının göstergesi olan önemli miktarda Bitcoin akışı tespit etti.

Balinalar merkezi borsalara kürekle Bitcoin yığıyor

Whale Alert tarafından bugün erken saatlerde yayınlanan veriler, Bitcoin için volatilitenin yakında artabileceğini öne sürüyor. Platform ilk gönderisinde, 124.954.585 dolar değerinde 4.800 BTC taşıyan gizemli bir işlem bildirdi.

İlk tweetten sadece 2 saat sonra Whale Alert, yaklaşık 76 milyon dolar değerinde 2.910 Bitcoin taşıyan başka bir transfer paylaştı. Bu işlemde, anonim bir balina, Coinbase cüzdanını yüklü miktarda BTC ile doldurdu. CryptoQuant’ın güncel raporunda belirttiği üzere, bu transferler potansiyel bir BTC satışının erken göstergesi niteliğinde.

CryptoQuant, anormal balina işlemlerini onayladı

Analitik firması tarafından sağlanan verilere göre, “balinalarla” ilişkili olduğuna inanılan önemli miktarda Bitcoin, yakın zamanda çeşitli merkezi balinalarda yolunu buldu. Bu balinalar, arz ve talep dinamiklerini etkileme kapasitelerine sahipler. Aşağıdaki grafikten görüldüğü üzere, bugün akşam saatlerine doğru borsalara akan anormal miktarda Bitcoin söz konusu.

Balinalar, söz konusu Bitcoin rezervlerini ilk olarak üç ila altı ay önce satın aldılar. ​​Bunların ortalama fiyatı 20.000 ila 25.000 dolar arasında.

Piyasa analistleri, olası sonuçların geniş kapsamlı olabileceğinden bu gelişmeyi yakından takip ediyor. Özellikle balina büyüklüğündeki hesaplardan Bitcoin mevduatlarının ani birikmesi, duyarlılıkta dikkate değer bir değişime işaret ediyor. Bu aktiviteyi açıklayabilecek iki temel senaryo var. Birincisi, balinalar piyasa değerinde daha fazla düşüş bekliyor olabilirler. Alternatif olarak, bu mevduatlar fiyat istikrarından yararlanma girişimi olabilir.

Bitcoin fiyatı ne durumda?

Yaklaşan satış tehdidine rağmen, Bitcoin fiyatı bugün bir miktar toparlanma sağladı. Şu anda 26.300 dolar bölgesine işlem görüyor. Yine de, haftalık performansı son zamanların yıkıcılığını hissettiren %10 seviyesinde kalmaya devam ediyor. Bu düşüş, altcoin piyasasına doğrudan etkisi altına aldı. Şu anda BTC toparlanırken, altcoin sektörü de bir miktar iyileşme kaydediyor.

Teknik açıdan, BTC’nin fiyatı yazının yazıldığı sırada 200 günlük SMA çizgisinin altında işlem görüyordu. Ayrıca, son birkaç hafta boyunca günlük grafiğinde de negatif bir fiyat kanalı oluştu. Günlük RSI ise şu anda 20,27 seviyesinde. Bu da BTC için aşırı satışın halim olduğu anlamına geliyor.

Son olarak Bitcoin, Bollinger Bantları (BBANDS) indikatörünün alt seviyesine yakın işlem görüyor. Bu 2 teknik indikatör, BTC fiyatının önümüzdeki hafta artabileceğini gösteriyor. Kriptokoin.com analizlerinde yer verdiğimiz, Bloomberg analisti Mike Mcglone’un güncel analizlerine bu yazıdan göz atabilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2