Bitcoin Balinaları Bu Coinlere Akın Etti! BTC Düşecek mi?

Santiment verilerine göre, balinalar yine Bitcoin BTC hareketine başladılar. Peki bu durum ilerleyen günler için ne anlama geliyor?

Bitcoin balinaları stablecoin topluyor

Balinalar olarak bilinen ve içinde çok fazla sayıda stablecoin bulunan cüzdan sahiplerinden haber var. Önemli bir hamle yapıyor. Buna göre Bitcoin BTC’nin son zamanlarda 30 bin dolar işaretinin altına düşmesinden stratejik olarak fayda sağlıyor. Tether, USDCoin, BinanceUSD ve Dai gibi stablecoinlerin hepsinde arzda bu büyük cüzdanlara doğru bir kayma görüldü.

Balinaların stablecoin varlıklarındaki keskin artışın Bitcoin BTC’nin fiyat düşüşüyle aynı zamana denk gelmesinin bir anlamı var. Balinaların potansiyel bir toparlanma beklentisiyle daha düşük fiyatlardan Bitcoin satın alıyor olabileceğini düşündürüyor.

Birikim yükseliş eğilimine işaret ediyor

Bu aya ait bir başka Santiment verisi seti, 27 Haziran’dan bu yana 100.000 ila 10 milyon dolar arasında stablecoin tutan DAI ve Paxos Standard (USDP) adreslerinde büyük bir artış olduğunu ortaya koydu. Buna ek olarak, piyasa istihbarat sitesi 27 Haziran’dan bu yana yatırımcıların tüm DAI arzının %2’sini eklediğini bildirdi.

Bu durum Bitcoin’in gelecekteki fiyatlandırmasına nasıl yansıyacak? Balinaların Bitcoin biriktirmesi genellikle lider kripto para birimi için bir yükseliş eğilimine işaret eder. Büyük oyuncular, sahip oldukları önemli varlıklar nedeniyle piyasanın yönü üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilirler. Bu balinaların büyük stablecoin varlıklarını tekrar Bitcoin’e kaydırma itimalleri var. Buna göre, artan talep Bitcoin’in fiyatına önemli bir destek sağlayacaktır.

Piyasa ihtiyatlı davranış içinde olmalı

Öte yandan, bu stablecoin’lerin piyasa değeri düşüyor. Tether’in küresel piyasa değeri 24 saat içinde %0,03 oranında düştü. USDC’nin piyasa değeri %0,05, BUSD’nin piyasa değeri ise bir günde %0,02 oranında azaldı.

Ancak, piyasa temkinli davranmalıdır. Bu büyük sahiplerin ani bir Bitcoin satışı, fiyatların düşmesine yol açacak. Ayrıca bu kuruluşların kripto para piyasasında sahip oldukları gücü gösterecek. Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin geçen haftaya kıyasla %1,2 düşüşle 29.388 dolar civarında işlem görüyor.

Bitcoin madenci rezervi yükseliyor

CryptoQuant’ın verilerine göre, BTC madenci rezervi 27 Mayıs’taki 1,826 milyondan 30 Temmuz itibariyle 1,841 milyona yükseldi. Artan BTC madenci rezervi ve nispeten istikrarlı ve sabit kripto para fiyatları, madenciler arasında iyimserlik duygusuna işaret ediyor. Bu durum madenciler arasındaki duyarlılığı ve güveni artırıyor. Buna göre bu durum muhtemelen fiyatları yükseltebilir ve satıcıların kripto parayı daha da aşağıya çekmesini önleyebilir. Şu anda, daha önce de belirtildiği gibi, Bitcoin 30.000 doların altında seyrediyor.

bitcoin

Kripto alanındada, Bitcoin madenci rezervi tüm madencilerin ve madencilik havuzlarının elindeki tüm BTC’leri ölçer. Henüz tasfiye edilmemiş olan toplam BTC sayısını gösterir. Fiyat açısından bu önemlidir. Madenciler operasyonel maliyetleri karşılamak ve kar elde etmek için coinlerini sık sık satar. Bu nedenle, izleyiciler piyasa duyarlılığına ilişkin değerli bilgiler için genellikle alım satım modellerini izler.

Bitcoin’in gelecekteki fiyatlarını etkileyen faktörler

Bitcoin madenci rezervi eğilimleri traderlar için önemlidir. Ancak, diğer kritik faktörler gelecek seanslarda fiyatları etkileyebilir. Ayrıca bunlardan bazılarının olumsuz etkileri olabilir. Farklı ülkelerin Bitcoin de dahil olmak üzere kripto para birimlerini nasıl düzenlemeye karar verdikleri, likiditeyi ve yatırımcı algısını etkileyebilecek önemli bir husustur.

Örneğin Amerika Birleşik Devletleri’nde, bir Bitcoin Spot ETF’sinin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylanması ya da reddedilmesi, önümüzdeki aylarda Bitcoin’in fiyatını önemli ölçüde etkileyecek. Bir Bitcoin ETF’sinin onaylanması, kurumsal oyuncuların Bitcoin’i portföylerine dahil etmelerini sağlayarak kripto piyasalarına sermaye enjekte edecek. Ayrıca potansiyel olarak likiditeyi artıracaktır. Şu anda, Grayscale’in GBTC’si, kurumların doğrudan BTC satın almadan Bitcoin’e yönelmesine olanak tanıyor.

Diğer faktörler

Fiyatla ilgili faktörlerin ötesinde, Bitcoin BTC’nin proof of work ağı faktörü var. Faaliyetlerini sürdürmek için önemli miktarda enerji tüketimi nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştır. Çevresel kaygılara yanıt olarak Çin, Bitcoin ve kripto madenciliği faaliyetlerini yasakladı. Bu adım ağın hash gücünde düşüşe neden oldu. Ayrıca BTC fiyatlarını olumsuz etkiledi. ABD ve Avrupa’nın gelecekte benzer bir yol izleyip izlemeyeceği henüz belli değil. Bütün bunlar Bitcoin’in fiyat yörüngesi üzerinde etkilere sahip olacak.

Bitcoin fiyat durgunluğuyla karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Diğer taraftan, artan madenci rezervi iyimser duygular için bir umut ışığı sağlıyor. Bununla birlikte, düzenleyici kararlar ve çevresel kaygılar önemli bir etki yaratıyor. Bu yüzden Bitcoin’in fiyat yörüngesinin geleceği belirsizliğini korumaktadır. Traderlar ve yatırımcılar kripto piyasasında gezinirken kriptokoin.com olarak belirttiğimiz üzere bu faktörleri yakından takip ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2