Birleşik Krallık Yeni Kripto Varlık Kurallarını Yayınladı!

Birleşik Krallık Finansal Yürütme Otoritesi (FCA), Birleşik Krallık’taki kripto varlık işletmelerinin 1 Eylül 2023’ten itibaren kara para aklama ve terör finansmanını önlemek için yeni kurallara uymak zorunda kalacağını duyurdu.

Birleşik Krallık Kripto İşletmelerinin Uyması Gereken Kuralları Açıkladı

“Seyahat Kuralı” olarak bilinen kurallar, kripto varlık işletmelerinin kripto varlık transferlerinin göndericisi ve alıcısı hakkında adları, adresleri ve hesap numaraları gibi bilgileri toplamasını, doğrulamasını ve paylaşmasını gerektiriyor.

Seyahat Kuralı, kara para aklama ve terör finansmanıyla mücadele politikalarını teşvik eden hükümetler arası bir organ olan Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından belirlenen küresel standartların bir parçası.

FCA, Seyahat Kuralı’nın kripto varlık transferlerinin şeffaflığını artırmayı ve suçluların yasadışı faaliyetler için kripto varlıkları kullanmasını zorlaştırmayı amaçladığını söyledi.

FCA ayrıca, Seyahat Kuralı’na nasıl uyulacağı ve firmalardan neler beklediği konusunda rehberlik sağlamak için kripto varlık endüstrisi ile yakın bir şekilde çalıştığını söyledi.

FCA, firmalardan üçüncü taraf tedarikçileri kullanırken bile Seyahat Kuralına uymak için tüm makul adımları atmalarını ve gerekli özeni göstermelerini bekliyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4