Bir Ülkeden Yabancı Kripto Para Borsalarına Kötü Haber: Yasaklanacak!

Tayvan Mali Denetim Komisyonu (FSC), ülkede lisanssız faaliyet gösteren offshore kripto para borsalarını yasaklamak için harekete geçti.

Yerel bir ajans 7 Eylül tarihinde FSC’nin ülkede faaliyet gösteren uluslararası kripto para borsalarından lisanssız olanların yasaklanması da dahil pek çok konuya değinen 10 maddelik bir taslak oluşturduğunu bildirdi.

Eylül ayı içerisinde resmi olarak yayınlanması beklenilen taslakta, kripto para ihraç eden borsaların ilgili varlığa ait bilgileri açıklaması, listelenecek varlıkların incelenmesi için borsaların kendi komisyonlarını kurması ve platform üzerinde yeterli şeffaflığın sağlanması gibi maddeler yer aldı.

Bunun yanı sıra kullanıcı varlıkları ile borsa varlıklarının birbirinden ayrılması konusunda ekstra özen gösterilmesi ve platformun bağımsız iç kontrol mekanizmaları kurması gerektiği de ülkede faaliyet gösterecek borsalara sunulan koşullar arasında gösterildi.

FSC ayrıca regülatöre kayıt olmamış ve kara para aklama (AML) prosedürlerine uyum göstermeyen kripto para borsalarının ülke içerisinde faaliyet göstermesinin kesin bir şekilde yasaklanacağını belirtti.

Regülatör 11 Ağustos tarihinde yayınladığı duyuruda dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ülkede faaliyet göstermek için kayıt başvurusunda bulunacağını belirtmişti.

source site-9