Binance’in Bu Yılki Pazar Payı Düşerken Rakip İki Kripto Borsası Şaşırtıcı Bir Atak Yaptı!

Müşteriler için daha yüksek risk düzeyine sahip olarak değerlendirilen küçük kripto para borsaları, ABD’li düzenleyicilerin federal yasaları ihlal etmekle suçlamasından bu yana geçen beş ay içinde Binance’in pazar payındaki büyük düşüşün ana kazananları oldu.

Huobi ve KuCoin Gibi Şirketler Bu Yıl Pazar Paylarını Artırdı

Sektör araştırma kuruluşu CCData’nın verilerine göre, her ikisi de Seyşeller’de bulunan Huobi Global ve KuCoin gibi şirketler, bu yılın başından bu yana Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paraların alım satımındaki paylarını artırmayı başaranlar arasında yer alıyor.

Buna karşılık, CCData tarafından üst düzey olarak derecelendirilen borsalar müşteriler için “kabul edilebilir risk için minimum eşiği” aşmaları nedeniyle yılın başından bu yana toplu pazar paylarında yüzde 80’den yaklaşık yüzde 68’e bir düşüş yaşadı.

Aynı dönemde sektör lideri Binance’in pazar payı ise yüzde 56’dan yüzde 40’ın biraz üzerine düşmüştür.

Değişen manzara, yatırımcıların bu yıl ABD düzenleyici kurumları tarafından Binance’e karşı açılan iki davaya karşı duyarlılığını gösteriyor.

Ocak ayından bu yana pazar payını neredeyse yüzde 6 oranında artıran Huobi, 2023 yılında CCData tarafından üst düzey olarak derecelendirilmemesine rağmen pazar payını artıran borsalar arasında başı çekti.

Kripto pazarındaki paylarını sırasıyla yüzde 3,5 ve yüzde 1,3 oranında artıran DigiFinex ve KuCoin de diğer borsalar arasında yer alıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4