Binance’e Yüklüce Bitcoin Boşaltıldı! Satış mı Geliyor?

On-chain analisti Barış Kardeş, dün Binance’in türev cüzdanına akan yüklü miktarda Bitcoin (BTC) raporladı. Bu giriş BTC üzerinde herhangi bir yönde pozisyon almak için kullanılabilir.

Türev piyasalara yüklüce Bitcoin akıyor

Barış Kardeş’in raporuna göre, dün Binance türev cüzdanına toplamda 1.979 BTC’lik önemli bir giriş oldu. Bu kabaca 57 milyon dolar değerinde potansiyel bir pozisyona işaret ediyor. Söz konusu giriş, türev piyasalara yönelikti. Bu piyasaya katılımcıları long veya short ile Bitcoin fiyatında herhangi bir yöne bahis oynayabilirler.

Yine de, 57 milyon dolar değerinde Bitcoin, fiyatı doğrudan etkileyecek büyüklükte değil. Bu arada asıl önemli olan, piyasa oyuncularının hangi yönde pozisyon alacağı. On-chain veriler, balinaların son günlerde satmayı tercih ettiğini gösteriyor.

CryptoQuant verilerine göre BTC akışlarının trendi

CryptoQuant’ın verilerine göre, çok önemli olmasa da Bitcoin, son birkaç gün içinde borsalarda pozitif bir akış yaşadı. Son günlerde borsa akışı, borsalara giren 1.200’den fazla BTC ile daha fazla giriş kaydetti. Bu gözlem, bu dönemde borsalardan çekilmek yerine daha fazla BTC’nin borsalara yatırıldığını gösterdi.

Ayrıca, CryptoQuant analisti Onchained tarafından yapılan analiz, BTC’nin kısa vadeli ve uzun vadeli yatırımcılarının harcanan çıktı kar aralığı oranlarını değerlendirdi. Uzun vadeli hamil harcanan çıktı kar aralığı oranı (LTH-SOPR), LTH-SOPR’nin 1’in altındaydı. Bu durum, uzun vadeli BTC yatırımcılarının BTC’lerini zararına sattığını gösteriyor.

Ayrıca, Onchained, uzun vadeli yatırımcıların düşük fiyatlardan satış yaparak piyasaya yeniden giriş yapma konusunda zorlayıcı koşullarla karşı karşıya kalabileceklerini belirtti. Yani, analize göre uzun vadeli BTC yatırımcıları BTC’lerini zararına satıyor. Bu nedenle, düşük fiyatlar nedeniyle tekrar alım yapmak için zorlu koşullarla karşı karşıya kalacaklar.

İndikatörlerin ortaya koyduğu hayal kırıklığı yaratan cepheye rağmen, BTC için bazı iyi haberler de var. Glassnodealerts’in son tweet’ine göre, 0.01+ BTC’ye sahip BTC sahipleri 3 Ağustos’ta ATH yaptı.

Ayrıca, 0.1+ BTC’ye sahip olan sahiplerin sayısı da ATH olan 4.431.809’a ulaştı. Bu da bireysel yatırımcı cephesinde toparlanan bir BTC’nin göstergesiydi.

Bitcoin, popüler hisse senedi endekslerinden ciddi bir şekilde ayrışıyor

IntoTheBlock’un raporuna göre Bitcoin, S&P 500, Dow Jones Industrial Average ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 gibi popüler hisse senedi endekslerinden artan bir şekilde ayrıştı. Söz konusu varlıkların son fiyat yörüngeleri analiz edildiğinde, kripto paraların ve gerçek dünya varlıklarının farklı dalga boylarında hareket ettiği açıktı.

Bitcoin son zamanlarda durgundu. Haziran ayındaki son anlamlı yükselişinin ardından 29.000 dolar bölgesini altında düştü. Bu arada, hisse senetleri yükseldi. Big Tech aynı dönemde %15 yükselirken, S&P 500 ve Dow sırasıyla %8,26 ve %4,13 yükseldi.

Kriptokoin.com olarak önümüzdeki haftalar için takip etmeniz gereken önemli gelişmelere bu yazıda yer verdik.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1