Binance’e Bir Ülkeden Önemli Lisans: Bu Alanda Dünyada İlk Oldular!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Dubai kripto regülatöründen faaliyet lisansı alan ilk sanal varlık hizmet sağlayıcısı (VASP) oldu.

Binance 31 Temmuz tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, borsanın Dubai iştiraki Binance FZE’nin Dubai Sanal Varlık Düzenleme Kurumu’ndan (VARA) Operasyonel Minimum Uygulanabilir Ürün (MVP) lisansı alarak dünyada bir ilki gerçekleştirdiğini belirtti.

Borsa bu lisansla birlikte Binance FZE, müşterilerinin yatırımcı koruması ve kripto para sektörü kuralları altında güvenli bir şekilde yetkili hizmetlere erişebileceğini ifade etti. Lisans, kurumsal ve nitelikli bireysel yatırımcılara verilen hizmetleri içeriyor.

Binance, geçtiğimiz yılın mart ve eylül aylarında VARA’nın dört aşamalı lisanslama sürecinin ikisini tamamlamış ve sınırlı bir MVP almaya hak kazanmıştı. Bugün duyurulan gelişme ile beraber borsanın tam bir lisans almak için önünde son bir adımı kalmış oldu.

Borsanın Bölgesel Piyasalar Başkanı Richard Teng, bu alanda bir ilk olmaktan gurur duyduklarını belirtti. Teng, önceliklerinin Binance FZE’yi Dubai’de tamamen regüle edilmiş ilk kripto para borsası haline getirmek ve Mali Eylem Görev Gücü (FATF) uyumlu bir ekosistemde faaliyet gösterme kapasitesine sahip olmak olduğunu söyledi.

Binance Dubai Genel Müdürü Alexander Chehade, son birkaç yıldır Dubai’nin küresel kripto merkezi statüsünü sağlamlaştırdıklarını ve buradaki gelişmeye tanık olmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Geçtiğimiz hafta Binance, Almanya regülatörüne yaptığı lisans başvurusunu geri çekmiş ve bunun Avrupa Birliği (AB) kripto lisans süreçlerine daha fazla odaklanabilmek için yapıldığını söylemişti. Ancak daha sonrasında ortaya atılan iddialar, geri çekilmenin borsanın CEO’su Changpeng Zhao (CZ) ile ilgili olabileceğini ortaya çıkarmıştı.

source site-9