Binance’den Mahkemeye Çağrı! CFTC Tarafından Kendisine Açılan Davanın Reddedilmesini Talep Etti!

Küresel bir kripto para borsası olan Binance, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından kendisine yöneltilen suçlamaların düşürülmesini istedi.

Binance, Mahkemeden CFTC Davasının Reddini Talep Etti

Binance ve eski baş uyum sorumlusu Samuel Lim tarafından yakın zamanda sunulan bir dilekçede, CFTC’nin Mart ayındaki yaptırım eyleminde belirtilen bazı suçlamalar için yargı yetkisinin bulunmadığını savundular.

Lim’in talebini destekleyen 17 sayfalık bildiride, CFTC’nin şikayetinde Lim’in yurtdışında gerçekleştirdiği veya gerçekleştirmediği eylemlerle ilgili iddialarda bulunulduğu yer alıyor. Ancak Lim, ABD ve söz konusu dava arasında gerekli bir bağlantı kurulmadığı belirtildi.

Binance ayrıca, ana şirket ABD merkezli olmadığı için suçlamaların bazılarının “kabul edilemez bir şekilde bölge dışı” olduğunu iddia etti.

Mart ayında başlatılan hukuk davası, öncelikle Binance’in ana ticaret platformunun ABD’de bilerek yasa dışı faaliyet gösterdiği iddialarına odaklanıyor ve şirketi platformunda diğer yasa dışı işlemlere olanak sağlamakla suçluyor.

ABD’deki davalarda suçlamaların dilekçelerle reddedilmesi yaygın bir savunma stratejisidir ve zaman zaman suçlamaların teknik gerekçelerle düşürülmesine yol açabilir.

Davanın ilerlemesi ve Binance’in sorumlu bulunması halinde, Binance önemli para cezaları ve ABD’de iş yapmasının yasaklanması gibi durumlarla karşı karşıya kalabilir ve bu da ülkedeki faaliyetlerini sekteye uğratabilir.

Binance’e karşı açılan CFTC davası ABD Illinois Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesinde görülüyor. İlk duruşma planlanmış olmasına rağmen, davaya dahil olan her iki tarafın da sunduğu dosyalar nedeniyle yargıç duruşma tarihinsen feragat etti.

Bu yasal savaşın sonucu kripto para topluluğu tarafından yakından izlenecek ve Binance ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki daha geniş kripto endüstrisi için önemli etkileri olabilir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5