Binance Research, Son Araştırma Raporunu Yayınladı: 10 Altcoin Projesinin Adı Geçiyor

Binance Research, yayınladığı en güncel raporunda son zamanlarda kripto para piyasasında etkinliği artan Telegram botları hakkındaki araştırmasını yayınladı.

Telegram botları, otomatik olarak ve kullanıcı dostu bir arayüzle yatırımcıların alım satım, arbitraj fırsatları, airdrop farming ve diğer fonksiyonları gerçekleştirmelerini sağlıyor.

Binance’in raporuna göre Telegram botları aracılığıyla gerçekleştirilen işlemlerin kümülatif toplam hacmi 190 milyon doları aştı ve 23 Temmuz 2023’te günlük işlem hacminde 10 milyon dolarlık rekor bir seviyeye ulaşıldı.

Telegram botlarının gelir modeli, kullanıcılardan bir işlem ücreti ve bazı durumlarda bir botun yerel tokenini içeren işlemler için bir satın alma veya satış “vergisi” talep etmeyi içeriyor.

Rapora göre Telegram botları tarafından elde edilen toplam gelir 28.7 milyon doları aştı.

Binance araştırmacıları, bu botlarda mevcut faaliyetlerin büyük bir kısmı hızla yükselen token fiyatlarından kaynaklandığı için organik talebi ölçmek için henüz çok erken olduğunu söylüyor.

Binance araştırmacıları raporlarında Telegram botlarının kullandığı yerel altcoinlerden de bahsetti. Raporda Unibot (UNIBOT), Maestro, MEVFree (MEVFREE), ChainGPT (CGPT), Wagiebot (WAGIEBOT), Collab.Land (COLLAB), LootBot (LOOT), Mizar (MZR), JDB (JDB), UniWhales (UWL) projelerinin adı geçiyor.

Raporda Telegram bot piyasasının %77’sinden fazlasının UNIBOT tokeninden oluştuğu belirtiliyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4