Binance Raporunda Bu Altcoinlere Yer Verdi: Parlıyorlar!

Binance Research, Telegram botlarını konu alan bir rapor yayımladı. Rapora göre, Telegram botlarının günlük işlem hacmi Temmuz ayında 10 milyon dolara ulaşarak rekor kırdı. Ayrıca, bu altcoinler artan ilgiyle birlikte güçlü fiyat artışı gördüler.

Binance Research: Telegram botları piyasada ivme kazanıyor

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Telegram botları, kripto para piyasalarına ve bir dizi ilgili hizmete maruz kalmak için yeni bir araç olarak giderek daha fazla ortaya çıkıyor. Binance’in araştırma kolu Binance Research, botları konu alan yeni bir rapor hazırladı. Bu rapora göre, Telegram botlarıyla ilişkili toplam işlem hacmi Ağustos’ta 190 milyon doları aştı.

Piyasa değerine göre ilk 12 Telegram botu. Kaynak: CoinMarketCap

Telegram botları aracılığıyla kolaylaştırılan kripto faaliyeti özellikle son aylarda artış gösterdi. Binance Research’ün finans müdürü Jie Xuan Chua raporda, 23 Temmuz’da günlük chatbot destekli kripto alım satım hacminin 10 milyon dolarla rekor seviyeye ulaştığını yazdı. Kullanıcı ölçümleri de Temmuz ayında rekor seviyeye ulaşarak günlük 6.000’den fazla tekil kullanıcıya ulaştı. Chua, Telegram botlarının toplamda 15.500’den fazla Ethereum (28 milyon dolar) gelir elde ettiğini bildirdi.

Telegram botlarında yılbaşından bugüne günlük işlem hacmi. Kaynak: Binance Research

Ekosistemin ayrılmaz bir parçası haline gelebilirler!

Tıpkı yaygın Telegram botları gibi, kripto para birimi özellikli Telegram botları, kullanıcıların Telegram messenger’da mesaj göndererek belirli görevleri tamamlamak için belirli programlarla etkileşime girmesine olanak tanıyor. Bu tür botlar genellikle peer-to-peer veya merkezi olmayan kripto para birimi borsalarına bağlanıyor. Ayrıca, kullanıcıların sohbet botundaki komutları kullanarak işlem yapmalarını sağlıyor. Rapor, “Kullanıcılara işlemleri gerçekleştirmenin nispeten sorunsuz bir yolunu sunuyorlar. Böylece, botlar kripto ekosisteminde kendi nişlerini oluşturma potansiyeline sahip,” değerlendirmesine yer veriyor.

Telegram botları, alım satım, airdrop farming ve sniping olarak bilinen otomatik token işlemleri dahil olmak üzere çeşitli kripto hizmetleri sunuyorlar. Chua’ya göre, bu yüzden potansiyel olarak kripto ekosisteminin ayrılmaz bir parçası haline gelmesi mümkün. Bu bağlamda Chua, şu yorumu yapıyor:

Telegram’ın kripto ticaret botlarıyla ilgili faaliyetlerde son zamanlarda görülen keskin artış, ilgili tokenlerin yükselen fiyatlarıyla bağlantılı. Telegram’daki isimsiz ticaret botunda yönetim tokeni olarak hizmet veren Unibot (UNIBOT), Temmuz ayı sonlarında %400’e kadar yükseldi. Token, 28 Temmuz’da tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 199 dolara ulaştı.

Binance

Binance Research analisti uyarıyor!

Jie Xuan Chua’ya göre UNIBOT, Telegram ticaret botlarındaki son faaliyet patlamasına önemli bir katkı yaptı. Token, piyasa değeri açısından piyasanın %77’sinden fazlasını oluşturuyor. Binance Research analisti ayrıca, Telegram botlarının etkin olduğu kripto faaliyetlerindeki son büyümenin bir trendin tersine döndüğünü mü yoksa faaliyet tekrar yükselmeden önce “sadece bir blip” mi olduğunu söylemek için henüz çok erken olduğunu belirtiyor. Chua, “Bununla birlikte, projeler pazar payı için rekabet ediyor. En azından yakın gelecekte gelişmelerin devam ettiğini göreceğiz” diyor.

CFO ayrıca kullanıcıları “herhangi bir Telegram botu” ile etkileşime girmeden önce kendi araştırmalarını yapmaya çağırıyor. Sektör oldukça yeni. Bu durumu göz önüne aldığımızda, kullanıcıların varlıkların ve akıllı sözleşmelerin güvenliği ile ilgili olanlar da dahil olmak üzere ilgili risklerin farkında olmaları çok önemli.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2