Binance Önemli Bir Duyuru Yaptı: Geri Ödeme Yapacak!

Binance, 3 milyon dolarlık rug-pull’dan etkilenen kullanıcılara geri ödeme yapmak için akıllı sözleşme oluşturdu. Rug-pull’dan sonra, Xirtam dolandırıcıları çalınan fonları doğrudan Binance’e yatırarak borsanın varlıkları dondurmasını sağladı.

Kripto para borsası, Xirtam mağdurlarına geri ödeme yapacak!

Binance, Xirtam rug-pull olaylarının ardından kullanıcılara geri ödeme yapmak için harekete geçti. Bu doğrultuda borsa, otomatik bir akıllı sözleşme oluşturdu. 6 Eylül’de yapılan bir duyuruya göre, Xirtam dolandırıcılığından etkilenen kullanıcılar cüzdanlarını Etherscan’a bağlayarak, bir doğrulama kontrolünden geçecekler. Bunun ardından kullanıcıların sözleşme adresi aracılığıyla talep işlevini çağırarak paralarını almaları mümkün. Kullanıcıların kurtarma işlemine hak kazanmaları için başvurularını 2 Ağustos’a kadar yapmış olmaları gerekiyor.

Binance daha önce “XIRTAM olaylarına ilişkin birkaç rapor aldık. Sorunun ciddiyetinin tamamen farkındayız” diye yazdı. Buna ek olarak şu bilgilendirmeyi yaptı:

Bir soruşturma başlatıldı ve derhal harekete geçildi. Şüpheli dolandırıcılık fonları Binance hesabında dondurulmuş durumda. Bu sorunu çözmeye çalışırken gösterdiğiniz sabır ve anlayış için teşekkür ederiz.

Xirtam rug-pull olayının geçmişi ve Binance meselesi

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Arbitrum merkezli Xirtam, Nisan ayında bir dizi fonlama turu aracılığıyla kullanıcı mevduatlarından yaklaşık 1.909 Ethereum (3,2 milyon dolar) topladı. Bunlar arasında iki doğrudan ilk kripto para arzı ve Fjord Foundry likidite önyükleme havuzları ve SushiSwap likidite havuzları aracılığıyla iki topluluk satışı yer aldı. Bir örnekte, planlanan bir Xirtam token ilk airdrop teklifi (IAO), pazarlık edilen fiyatın çok altında açıklanmayan bir Xirtam tohum satışının keşfedilmesinin ardından Arbitrum merkezli merkezi olmayan borsa (DEX) AlienFi tarafından iptal edildi. IAO, başlaması planlanan tarihten sadece beş dakika önce iptal oldu.

Sermayeyi artırdıktan sonra proje sahipleri, Xirtam akıllı sözleşmesindeki tüm varlıkları boşaltan bir rug-pull organize etti. Ancak, tüm fonları doğrudan Binance borsasına yatırdılar. Bu da borsanın 4 Mayıs’ta dolandırıcıların çaldıkları varlıkları dondurmasına neden oldu. Dolandırıcılar, fonları Binance’e yatırmadan önce aklanması için herhangi bir karıştırıcı ya da köprü hizmeti kullanmadı. Son aşamaya geldiğimizde kripto para borsası, fonları mağdurlara geri ödeme konusunda şu açıklamayı yaptı:

XIRTAM ile ilgili konularda güncellemeler: XIRTAM varlık iadesinin ilerleyişine gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. İlgili varlıklar için akıllı sözleşme oluşturuldu. XIRTAM İade Kılavuzu aracılığıyla Talep sözleşmesi bilgilerini kontrol edebilir ve ilgili bilgileri çalıştırmak ve kontrol etmek için kılavuzu takip edebilirsiniz. Herhangi bir sorun yaşarsanız, bu kılavuzun sonunda itiraz etmek için bilgileri doldurabilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2