Binance O Coini Sattı! Yerine ise…

Coinbase CEO’su, Binance’nın USDC’yi başka bir stablecoin için sattığını söyledi. Binance, BUSD’ye ara verdikten sonra nispeten daha az bilinen stablecoin’lerle denemeler yapıyor.

Brian Armstrong: Binance USDC’deki fonları taşıyor!

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, şirketin ikinci çeyrek bilanço görüşmeleri sırasında ilginç açıklamalar yaptı. Armstrong’un USD Coin stablecoin’iyle ilgili bir soruya verdiği yanıtlar bazı kaşları kaldırdı. USDC’nin piyasa değeri hakkında yorum yaparken Armstrong, Binance’in fonlarının bir kısmını USDC’den başka bir stablecoin’e taşıdığını, ancak buna rağmen USDC’nin piyasa değerinin korunduğunu söyledi. Bu bağlamda Armstrong, “Binance aslında fonlarının bir kısmını USDC’den başka bir stablecoin’e taşıdı. Sanırım son altı ya da yedi haftadır elimizdeki veriler USDC’nin piyasa değerinin net olarak arttığını gösteriyor. Bu da önemli bir veri noktası,” dedi.

Bu arada USDC, Coinbase’in tercih ettiği bir stablecoin seçeneği. Ayrıca, kripto borsası USDC’nin sahibi olan konsorsiyumun bir üyesi. Binance kripto borsası da bir zamanlar önemli miktarda USDC rezervine sahipti. Ancak Armstrong’un yorumlarına dayanarak, kripto borsasının varlıklarının bir kısmını diğer stablecoin’lere dönüştürdüğü görülüyor. Coinbase ve Binance, konuya ilişkin olarak henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Dev borsanın tercihi First Digital USD mu olacak?

On-chain verilere göre, Binance son zamanlarda USDC’yi Amerika Birleşik Devletleri doları karşılığında kullanıyor. Birçok piyasa gözlemcisi bunun First Digital USD (FDUSD) adlı yeni stablecoin tercihine doğru gittiğine inanıyor.

Ancak bu, Binance’in USDC’yi diğer stablecoin’lere ilk dönüşümü değil. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Eylül 2022’de kripto borsası, platformda kullanıcı tarafından tutulan tüm USDC’yi otomatik olarak Paxos Trust Company tarafından çıkarılan Binance markalı stablecoin Binance USD (BUSD’)e dönüştüreceğini duyurdu. Ancak, o dönemde borsa, rezervlerini satmayı mı yoksa diğer stablecoin’lere dönüştürmeyi mi planladığını açıklamadı.

Binance, uzun süredir yeni stablecoin’ler arıyor

New York Finansal Hizmetler Departmanı, Paxos’a dolara sabitlenmiş BUSD stablecoin’i ihraç etmeyi durdurmasını emretti. Bunun ardından Binance, uzun süredir yeni stablecoin’ler arıyordu. Binance daha sonra stablecoin ihtiyaçlarını azaltmak için TrueUSD’ye (TUSD) yöneldi. Ancak TUSD’nin değeri düştü ve ihracı 10 Haziran itibarıyla durduruldu. Binance o zamandan beri nispeten bilinmeyen başka bir stablecoin olan FDUSD’ye yöneldi. Hong Kong merkezli bir şirket tarafından çıkarılan yeni stablecoin, Binance’in sıfır işlem ücreti tekliflerinin yanı sıra stablecoin için birkaç işlem paritesi başlatmasının ardından son birkaç hafta içinde ilgi gördü.

FDUSD’nin yükselişi, Tether’in baskı altında olduğunu ve ana rakibi USDC’nin de büyük ölçüde itfa edildiğini belirten Tether baş teknoloji sorumlusu Paolo Adriono’nun bile dikkatini çekti. Bu arada, USDC’nin pazar payına göre ikinci en büyük stablecoin olduğunu belirtmek gerekiyor. USDC, bir zamanlar pazar lideri USDT’nin gerçek rakibi olarak görüldü. Bununla birlikte, geçtiğimiz yıl USDC, piyasa değerinin neredeyse yarısını kaybetti. Yılın başında 44,5 milyar dolardan bu yazının yazıldığı sırada 26 milyar dolara düştü.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1