Binance Destekli Coin’de Devasa Büyüme: 395 Milyon Dolarlık Değere Ulaştı!

Hong Kong merkezli tröst şirketi First Digital USD (FDUSD), Binance’de listelenmesinin ardından son 30 günde yaşadığı büyük artışla 394 milyon dolarlık piyasa değerini aştı.

First Digital Group tarafından bu yılın haziran ayında piyasaya sürülen FDUSD kısa sürede kayda değer bir ilgi gördü. Yaklaşık son 30 gün içerisinde %51’lik artış sergileyen FDUSD’nin piyasa değeri 394,4 milyon dolara ulaştı.

FDUSD mevcut durumda, Ethereum (ETH) ağı ve BNB Chain (BSC) üzerinde destekleniyor. CoinGecko’nun verilerine göre FDUSD dolar bazlı en büyük on birinci stablecoin olarak yer alıyor.

Binance, ABD cephesinden gelen baskılar sonrasında stablecoin ihraççısı Paxos’un Binance USD (BUSD) üretimini durduracağını açıklaması üzerine yeni bir stablecoin arayışına girmişti. Binance’in bir süre araştırma yapmasının ardından 26 Temmuz günü FDUSD’yi listelemesi dikkat çekmişti. O dönemde dolaşımda bulunan arzının neredeyse tamamının Binance’de yer alması FDUSD’nin yeni BUSD olabileceği iddialarını gündeme getirmişti.

Binance daha sonra FDUSD paritesindeki birçok işlem çiftinin sıfır ücret kampanyasına dahil olacağını açıklayarak projeye desteğini belli etmişti.

Binance 31 Ağustos günü yaptığı bir duyuruda BUSD’nin spot ve marjin ticaret çiftlerini kademeli olarak delist edeceğini açıklamıştı. Borsanın paylaşımında, kullanıcıları BUSD yerine FDUSD’ye yönlendirdiği görülmüştü. Binance ayrıca BUSD’ye sahip kullanıcıların FDUSD alabileceğini veya varlıklarını 1:1 oranında çevirebileceğini söylemesi de desteğini belirttiği noktalardan biri olmuştu.

source site-9