Binance CEO’sundan Apple Uyarısı: Hemen Güncelleyin!

Bir son dakika duyurusunda Binance CEO’su CZ, Apple kullanıcılarının cihazlarını bir an önce güncellemesi gerektiğini bildirdi. Eski sürüm mağduriyete yol açabilecek güvenlik açıkları içeriyor!

Binance CEO’su: Apple kullanıcıları, cihazlarınızı hemen güncelleyin

Binance CZ’ye göre IOS işletim sistemiyle çalışan cihazlar ciddi güvenlik açıkları içeriyor. Kullanıcıların bir an önce 16.6.1 sürümüne geçmeleri tavsiye eden CZ, bunun hack olaylarına engel olacağını belirtti. Ayrıntılara göre, eski iMessage sürümü tıklanmadan dâhi kullanıcı bilgilerini sızdıran güvenlik açıkları içeriyor. Binance CEO’su acil durum çağrısında şu ifadeleri kullanıyor:

Bugünkü Apple iOS/ıpados 16.6.1 güncellemeleri, kurbanın HERHANGİ BİR ETKİLEŞİMİ OLMADAN uzaktan kod yürütülmesine olanak tanıyan iMessage güvenlik açığına yönelik bir güvenlik yaması içeriyor. Özellikle Pegasus grubu bu durumu çok fazla kullanıyordu. Hemen güncelleyin. Güvende kalın.

Bir kullanıcının paylaştığı bilgilere göre, “Pegasus casus yazılımı, bir tehdit grubu değildir. Daha ziyade, iPhone’unuza ve diğer Apple cihazlarınıza bulaşan bir kötü amaçlı yazılım türüdür. İsrailli siber silah firması NSO Group tarafından geliştirilmiştir. Hükümetler tarafından bireyleri gözetlemek için kullanılıyor.”

Binance CEO’su bu mesaja, “her gün yeni bir şeyler öğreniyorum. Açıkçası bu detayları bilmiyorum. Ben sadece ekibimizin bana söylediklerini tekrarlıyordum” şeklinde yanıt verdi.

CZ’den likidite açıklaması da geldi

Binance CEO’su, gün içinde bir diğer mesajda, borsasına yönelik likidite suçlamalarına değindi. CZ, özellikle Haziran ayında başlayan ABD davalarına rağmen likidite problemi yaşamadıklarını söylüyor. Açıklamaları, Binance borsasının kullanıcıları geri ödemeleri için gerekli likidite sahip olmadığı iddialarına yönelikti. CZ, durumun böyle olmadığını, Binance’in ve kullanıcılarının güvende olduğunu söylüyor:

Topluluğumuzda bazı tartışmalar gördüm. Doğru olanı yaptığınızda ve FUD söz konusu olduğunda hiçbir şey yapmanıza gerek yoktur. Toplum seni zaten savunur. Şöyle özetleyeyim: Çok sayıda olumsuz haber/söylenti, bankaya hücum (bank-run), dava, fiat kanallarının kapatılması, ürün satışlarının durdurulması, çalışanların işten ayrılması, piyasalardan çıkış vb. yaşandı.

Bilin bakalım elimizde ne yok?

Likidite sorunu yok. Tüm para çekme işlemleri (ve para yatırma işlemleri) uygun şekilde gerçekleştirilir. Tüm müşteri fonları güvende olup %100 korunmaktadır.

Binance CZ daha sonra borsasının son zamanlarda elde ettiği yasal galibiyetlere ve kazanımlara dikkat çekti. Bir marka olarak Binance borsanın liderliğini vurguladı:

Ayrıca şunlar da var: kazanılmış davalar, bankaya hücum ve ardından rekor mevduatlar, yeni fiat kanalları, eski ürünlerin sorunsuz bir şekilde sona ermesi ve yeni ürünlerin piyasaya sürülmesi, yeni işe alımlar, yeni pazarlar. Binance muhtemelen dünyadaki bizim büyüklüğümüz ve çağımızdaki teknoloji girişimleri arasında en düşük kurucu ekip cirosuna sahip.

Binance, Fud haberlerinin merkezinde yer almaya devam ediyor

Son dönemlerde, borsa ile ilgili likiditeye dayalı birçok dedikodu dolaştı. Bu konuda en dikkat çekici olaylardan biri, Binance’in geçtiğimiz Ağustos sonunda düşük likiditeli kripto projelerinin tasarruf havuzlarına fon aktarabilip aktaramayacaklarını sormasıydı. Bu durum, kullanıcıların zihninde birçok soru işareti oluşturdu. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, ABD’li düzenleyiciler ile yasal mücadelesi Hazira’dan bu yana devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1