Binance CEO’su CZ’den Likidite Açıklaması: Sorun Yok!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), yaşanan problemlere rağmen borsanın herhangi bir likidite problemi yaşamadığını söyledi. 

CEO CZ 7 Eylül tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, son zamanlarda Binance hakkında ortaya çıkan negatif haberlere ve bu haberlerden kaynaklanan spekülasyonlara değindi. Süreç içerisinde çeşitli sorunların yaşandığını kabul eden CEO, buna rağmen likidite sorunlarının asılsız bir söylem olduğunun altını çizdi.

CZ son zamanda para çekme dalgaları, davalar, itibari para çekme kanallarının kapatılması, borsanın ihraç ettiği ürünlere dair satışların durdurulması, çalışanların işten ayrılması ve borsanın bazı piyasalardan çıkış yapması gibi birçok olumsuzlukla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.

Buna karşın CEO, borsanın herhangi bir likidite problemi yaşamadığını, kullanıcı varlıklarını %100 oranla sakladığını tüm para çekme-yatırma işlemlerinin kurallara uygun bir şekilde yapıldığını söyledi. CZ, tüm müşteri fonlarının güvende olduğunu vurguladı.

CZ ayrıca yaşanan olumsuzlukların yanı sıra kazanılan davalar, borsada mevduat girişlerinde görülen rekorlar, kaybedilen itibari para kanallarına karşılık yeni kanallar açılması, yeni işe alımlar ve yeni piyasalara açılmalar gibi birçok olumlu gelişmenin de yaşandığını hatırlattı.

Borsa hakkında geçtiğimiz süreçlerde de pek çok kez likidite kaynaklı dedikodular çıkmıştı. Bu yönde yaşanan ve kullanıcıların kafasında soru işaretleri oluşmasına neden olan son olay, Binance’in geçtiğimiz ağustos sonunda düşük likiditeli kripto para projelerine Binance tasarruf havuzlarına fon aktarıp aktaramayacaklarını sorması olmuştu.


source site-9