Binance Bu Coinler İçin Dev Büyüme Bekliyor

Binance bugün önemli bir noktaya dikkat çekti. Buna göre tokenizasyon konusu yavaş yavaş gündemde yer etmeye başladı. Gelişimin ilk aşamalarında olmasına rağmen coşku var. Buna göre, gerçek dünya varlıklarının (RWA) tokenizasyonu son yıllarda önemli bir ilgi gördü. Ayrıca hem kullanıcıları hem de büyük kurumsal oyuncuları cezbetti. Binance’in raporuna bir bakalım.

Binance ve gerçek dünya varlık tokenizasyonunun yükselişi

Yeni bir araştırma ilginç sonuçlar ortaya koyuyor. DeFi Llama’nın takibindeki protokollere göre RWA’ların DeFi’deki en büyük 10. sektör olarak ortaya çıktığını gösteriyor. Ayrıca yaklaşık bir ay önce 13. sırada olduğuna işaret ediyor. Binance Research’ün son raporunda da farklı bir vurgu var. Binance “Bir sektör olarak RWA’ların sıralamadaki yükselişinin, RWA protokollerinin giderek daha fazla benimsendiğinin bir kanıtı olduğu” vurgusu yapıyor. Dahası, yeni açıklanan stUSDT, trendi katalize eden önemli bir faktör haline geldi.

Binance Research tarafından derlenen veriler ilginç. Şu anda Ethereum blockchain’de 41 bin 300’den fazla RWA token sahibi var. Ayrıca bu sayı, yılın başında kaydedilen 17 bin 900’e kıyasla %130’luk bir artışı temsil ediyor. Tokenleştirilmiş ABD Hazine tahvilleri, son zamanlarda RWA sektöründe öne çıkan bir başka unsurdur.

Binance raporunda RWA ve ABD Hazinesi terimi

Binance raporunda “ABD Hazinesi” terimi, geleneksel finans piyasalarında risksiz varlıklar için bir ölçüt olarak oynadığı rolle bilinen ABD hükümeti tarafından ihraç edilen borçla ilgilidir. Faiz oranları yükselirken, bu hazine tahvillerinin getirileri kademeli olarak tırmanarak DeFi getirilerini belirgin bir şekilde geride bıraktı.

Binance

Sezgisel olarak, diğer her şeyin eşit olduğu varsayıldığında, sermaye, getirilerin en rekabetçi olduğu yere gider. ABD Hazine tahvilleri burada öne çıkıyor. Binance raporuna göre RWA’ların faydasını gören yatırımcılar, bugün blockchain’den ayrılmadan tokenize hazine tahvillerine yatırım yaparak gerçek dünya getirilerinden yararlanabiliyorlar. Rapora göre, tokenize hazine piyasası yaklaşık 603 milyon dolar değerinde. Bu da yatırımcıların bu tutarı ABD hükümetine yaklaşık %4,2 APY ile borç verdiği anlamına geliyor.

2030’a kadar 16 trilyon dolarlık pazar

Boston Consulting Group tarafından yürütülen bir çalışmada tahminler var. Tokenize varlıkların 2030 yılına kadar 16 trilyon dolarlık bir pazar olacağı tahmin edilmektedir. On yılın sonunda, öngörülen bu büyüme, küresel GSYH’nin %10’una eşdeğer varlıkların tokenleştirilmesiyle sonuçlanacaktır.

Bu tahmin, hem özellikle blockchain endüstrisi ile ilgili olan zincir içi varlık tokenizasyonunu dikkate alıyor. Ayrıca Binance raporuyla da uyumlu. Hem de borsa yatırım fonları (ETF’ler) ve gayrimenkul yatırım ortaklıkları gibi geleneksel varlık parçalanmasını dikkate almaktadır.

Gerçek dünya varlık tokenizasyonunun benimsenmesini desteklemek

Binance raporu dışında bazı uzmanlar,a göre RWA’nın benimsenmesinin farklı bir boyutu olacak. Merkez Bankası Dijital Para Birimlerinin (CBDC’ler), oyunlarda tokenize edilmiş varlıkların ve sosyal medyada blockchain tabanlı ödemelerin ortaya çıkmasıyla destekleneceği inancında. Diğerleri ise RWA’nın benimsenmesi için “kısmi mülkiyetin temel önerme” olduğu görüşünde.

Gerçek dünya varlıklarının tokenleştirilmesi, muazzam büyüme potansiyeline sahip dönüştürücü bir trend olduğunu kanıtlıyor. Buna göre kriptokoin.com olarak baktığımızda piyasa genişledikçe ve teknolojik ilerlemeler devam ettikçe farklı bir durum ortaya çıkacak. Yatırımcılar ve kurumlar blockchain ekosistemi içinde gerçek dünya varlıklarının tokenleştirilmesinin faydalarını görecekler. Ayrıca giderek daha fazla RWA’ları kabul edecekler.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-1