Binance, Bu Altcoin Yatırımcılarına Milyonluk Tazminat Ödeyecek!

Binance, Cyber ​​Earn olayından etkilenen kullanıcılarına 1 milyon dolar tazminat ödeyeceğini duyurdu. Geçtiğimiz haftalarda trend olan altcoin, sadece bir gün sonra ciddi sorunlarla karşılaştı.

Binance, Cyber olayına 1 milyon dolar ayırdı

Kısa süre önce meydana gelen cross-chain köprüleme sorunu, kullanıcıların Binance’deki CYBER Earn rezervlerini çekmelerini engellemişti. Binance şimdi mağdur kullanıcılarına 1 milyon Tether (1 milyon dolar) geri ödemeye hazırlanıyor.

Borsa, 7 Eylül’de, geçen hafta Kore kripto para borsası Upbit’te yaşanan CYBER köprüleme sorunundan etkilenenlere tazminat edeceğini duyurdu. Bu olay, listelenen CYBER tokenlarında fiyat farklılıklarına yol açtı. Sonuç olarak, arbitrajcıların Binance’ten CYBER borç alarak farktan kar elde etmesine neden oldu. Buna karşılık, Earn Programı’nda CYBER stake eden Binance kullanıcıları, stake ettikleri varlıklar ödünç alındığı için kredi limitine ulaşamadı. Bu nedenle kısa süreliğine geri çekme işlemi yapamadılar.

Resmi duyuruda Binance, Cyber ​​Earn olayında yaşananları şu şekilde açıklıyor:

Proof-of-Stake (PoS) tabanlı ürünler dışında, kripto esnek finansal ürünlerin büyük bir kısmı, kullanıcıların abone oldukları varlıkları Margin veya teminatlı krediler aracılığıyla diğer kullanıcılara ödünç vererek gelir elde eder. Olağanüstü durumlarda, borç alanlar kredilerini zamanında geri ödeyemeyebilir veya abone olunan varlıkların geri çekimi bazı gecikmeler yaşayabilir. Bu durum, 2023-08-31 tarihinde yaşandı

Sırada ne var?

Binance, ileriye dönük olarak, token volatilitesinin yüksek olduğu dönemler için yeni tedbirler alacağını bildirdi. Buna göre, borç vermeyi caydırmak için stake edilen varlıklar üzerindeki faiz oranlarını artırmayı planlıyor. Geri ödeme için, olay sırasında CYBER ürünlerini geri çekemeyen 887 kullanıcıya 800.000 Tether ve 871 CYBER ödeme yapacak. Ayrıca, CyberConnect Vakfı tarafından sponsor olan 200.000 USDT değerinde kupon, olaydan etkilenen tüm kullanıcılara dağıtılacak. Bu dağıtım, hangi kullanıcıların tokenlerini geri çekmeyi seçip seçmediklerine bakılmaksızın. Binance ayrıca şunları belirtiyor:

Binance, tamamen kendi takdirine bağlı olarak, bu duyuruyu herhangi bir zamanda ve herhangi bir nedenle önceden bildirimde bulunmaksızın değiştirme veya iptal etme hakkını saklı tutar.

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere CyberConnect (CYBER), 1 Eylül’de Binance Launchpad ile çıkış yaptı. Kısa sürede popüler hale gelen altcoin, daha sonra farklı borsalar arasındaki fiyat farkıyla mağduriyetlere neden oldu. CYBER, Binance üzerinde 10 dolardan işlem gördüğü zamanlar Upbit’de 15 dolarda ATH yapıyordu. Trend altcoin, ikinci büyük patlamasını Alchemy Pay ortaklığı ile gerçekleştirdi. CYBER şu anda neredeyse %50’den fazla düşüşün ardından 5.89 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1