Binance, BNB Fiyatını Yükseltmek İçin Bu Coini Satıyor!

Düzenleyici baskılar ve piyasa belirsizlikleri ortaya çıktıkça Binance mücadele etmeye devam ediyor. Şimdi de iddialara göre dev kripto borsası, BNB’yi güçlendirmek için Bitcoin satıyor.

Binance Coin (BNB) serbest düşüşte

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere BNB bu yıl sert satışlara tanık oldu. Token fiyatı yılın başından bu yana %30’dan fazla düşüş gösterdi. İddialara göre Binance, yerel kripto para birimi BNB’nin fiyatını artırmak için Bitcoin satıyor. Binance, artan düzenleyici baskılar ve Bitcoin dampingi suçlamaları karşısında pazardaki hakim konumunu korumak için zorlu bir mücadeleyle karşı karşıya.

Bu arada, Binance Coin (BNB) ilk kez 200 haftalık Hareketli Ortalamasının altına düştü. Özellikle BEP20 ve BEP2 token sistemlerine güvenen altcoin’ler arasında potansiyel önemli kayıplara ilişkin endişelere yol açtı. Tam da bu ortamda lider kripto Bitcoin’in değeri 26 bin doların altına düştü. Bu gelişme ise kripto para dünyasında endişe ve belirsizliğe neden oldu. BNB hakkındaki iddialar da geniş bir piyasa düzeltmesinin ortasında geldi.

BNB fiyatı. Kaynak: CoinMarketCap

Binance, BNB’yi kurtarmak için Bitcoin mi satıyor?

Durum, Binance’in BNB tokenini desteklemek için müşterilerin Bitcoin’lerini boşalttığı iddiasıyla ilgili raporlarla daha da kötüleşti. Kripto etkileyicisi WhaleChart bu iddialardan ilk olarak sosyal medya platformu X’te bahsetti. Ayrıca, birkaç Binance kullanıcısı daha sonra para çekme işlemlerinin geçici olarak askıya alınması nedeniyle BTC’lerini çekemediklerinden şikayet etti. Bununla birlikte, henüz bu raporlara ilişkin resmi bir doğrulama yapılmadı. Bu yüzden kripto topluluğu bu konuda bölünmüş durumda.

Dev borsa düzenleyici sorunlar yaşıyor!

Binance, özellikle geçen yıl FTX ve Alameda Research’ün çöküşünden bu yana sürekli düzenleyici inceleme altında. Mart ayında Binance, Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) yasadışı operasyonlar ve uygun uyum önlemlerinin eksikliği iddiasıyla açtığı bir davayla karşı karşıya kaldı. ABD SEC’in Binance ve CEO’su Changpeng Zhao’yu (CZ) menkul kıymetler yasalarını ihlal etmekle suçlamasıyla durum daha da kötüleşti.

Artan düzenleyici baskı nedeniyle Binance, Londra merkezli kredi kartı işleme şirketi Checkout.com ile olduğu gibi önemli ortaklıklarını da kaybetti. Bu tür aksaklıklar Binance’in fiattan kriptoya geçiş hizmetleri sunma kabiliyetini etkiledi. Böylece, piyasadaki konumunu daha da kötüleştirdi.

Binance

Borsanın Bitcoin stratejisi

Binance, artan satış baskılarına karşı koymak için önemli Bitcoin varlıklarına yöneldi. Son raporlar, Binance’in BNB fiyatlarındaki düşüşü durdurmak için bir hamle yaptığını gösteriyor. Buna göre borsa, son birkaç gün içinde Bitcoin satışına başvuruyor. Binance’in Bitcoin stratejisi, Rus kullanıcıların uluslararası yaptırımları ihlal ederek yurtdışına para taşımalarına yardımcı olduğu iddiasıyla ilgili endişelerin ortasında geldi. Merkezi olmayan finans protokolü Venus’te 130 milyon dolar değerinde BNB ile teminat altına alınan bir kripto kredisinin tasfiyesi yaklaşırken, Binance’in basamaklı tasfiyelerden ve gereksiz piyasa hasarından kaçınmak için dikkatli davranması gerekiyor.

Bu arada, Binance’in mevcut zorlukları, kripto para piyasasının karmaşıklığının altını çiziyor. Ayrıca, sorumlu uygulamalara ve mevzuata uygunluğa duyulan ihtiyacı vurguluyor. Borsanın, yatırımcı güvenini yeniden kazanmak için bu endişeleri ele alması gerekiyor. Ayrıca, hem tokeninin hem de kripto ekosisteminin istikrarını sağlamak için bu endişeleri gidermesi şart.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1