Bethesda, Elder Scrolls 6 geliştirmesine başladı

Bethesda’nın merakla beklenen oyunu Starfield için sayılı günler kaldı. Oyunculara uzay macerası yaşatacak yapım yıllardır geliştirme aşamasında olsa da, Bethesda’dan yeni bir Elder Scrolls oyunu bekleniyor. İlk olarak 2018’de duyurulan Elder Scrolls 6 için Bethesda yöneticisinden açıklama geldi.

Bethesda yöneticisi: Elder Scrolls 6 geliştirme aşamasına girdi

Bethesda’nın E3 2018’de The Elder Scrolls 6’yı duyurmasının üzerinden yaklaşık beş yıl geçti. Bu süreç içerisinde ise kısa bir tanıtım fragmanı haricinde, popüler RPG serisinin yeni oyunundan ayrıntılar gelmedi.

Bethesda Başkan Yardımcısı Pete Hines ise verdiği yeni bir röportajda, oyunla ilgili önemli demeçlerde bulundu. Hines’in açıklamasına göre, Elder Scrolls 6 için ön çalışma süreci tamamlandı ve nihayet geliştirme aşamasına girdi.

Popüler Elder Scrolls oyunu için Unreal Engine 5’li remake müjdesi!

Popüler Elder Scrolls oyunu için Unreal Engine 5’li remake müjdesi!

The Elder Scrolls IV: Oblivion için remake/remastered çalışmaları başlamış olabilir. 2006’da çıkan rol yapma oyunu yeniden gündemde.

Hines oyunun nasıl olacağıyla ilgili detaylı bilgiler vermedi. Şirketin tüm çalışmalarının Starfield’a yoğunlaştığını ve uzay macerasına sorunsuz bir çıkış yaşatmak istediklerini belirtti. Starfield’ın 1 Eylül tarihinde erişime açılacağını hatırlatalım.

Öte yandan, 2018’de yayınlanan Elder Scrolls 6 fragmanı, oyunun haritası olan Tamriel’e kısa bir bakış sağladı. Bethesda henüz oyunun Tamriel’in hangi bölgesinde geçeceğini, hikayenin neleri içereceğini ve çıkış tarihini paylaşmadı.

SDNShiftdelete.net

Microsoft’un FTC ile devam eden dava dosyalarında, Elder Scrolls 6’nın en az beş yıl daha çıkmayacağı belirtildi. Skyrim’in 2011’de piyasaya sürüldüğünü düşünürsek, bu da ana oyunlar arasında 15 yıldan uzun bir süre olabileceğini gösteriyor.

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

source site-28