Bernstein’dan Spot Bitcoin ETF Raporu: “BTC’nin Piyasa Değerine Etkisi Büyük Olur”

Sanford C. Bernstein tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) ABD’de onaylanması kripto para piyasası üzerinde önemli bir etki yaşatabilir.

Pazartesi günü yayınlanan raporda, ABD’li perakende ve kurumsal yatırımcılar arasında %5’lik muhafazakar bir benimseme oranı varsayıldığında, spot bir Bitcoin ETF’sinin üç yıl içinde Bitcoin’in piyasa değerinin %10’unu oluşturabileceği tahmin ediliyor.

Bernstein analisti Gautam Chhugani Pazartesi günkü raporunda, spot bir BTC ETF’sinin olasılığının arttığını da belirtti.

SEC kısa süre önce, incelenmeyi bekleyen birkaç başvurudan biri olan ARK 21Shares Bitcoin ETF’sine ilişkin kararını ertelemişti. SEC’in önünde bekleyen başvurular arasında kurumun Eylül ayında erteleme, ret ya da kabul olarak karar alması gerekenler de bulunuyor.

Raporda, spot Bitcoin ETF’sine yönelik potansiyel talebin bir göstergesi olarak şu anda mevcut Bitcoin’in yaklaşık %4’ünü elinde bulunduran Grayscale Bitcoin Trust örneği gösteriliyor. Bir ETF değil, net varlık değerine göre prim veya iskontoyla işlem gören kapalı uçlu bir fon olan tröst, kurumsal ve bireysel yatırımcılardan önemli miktarda fon girişi çekti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4