Benjamin Cowen: Bitcoin’de Boğa Öncesi Son Düşüş Geliyor! Peki Ne Zaman?

Kripto para piyasalarının tartışmasız en önde gelen figürlerinden biri olan analist Benjamin Cowen, son analizlerine dayanarak Bitcoin fiyatının bir sonraki boğa piyasası öncesinde bir düşüş yaşayacağını öne sürüyor. Cowen, kripto para dünyasında geniş bir takipçi kitlesi tarafından saygı gören ve takip edilen bir isimdir ve analizlerinin geçmişte doğru tahminler yapma konusunda güçlü bir geçmişi vardır.

Cowen, yakın tarihli bir YouTube videosunda, piyasa değerine göre en büyük kripto varlığının bir sonraki boğa piyasası başlamadan önce bir düşüş daha yaşayacağını iddia etti.

Bu düşüşün zamanlaması konusunda Cowen, birkaç farklı senaryo önerdi. İlk olarak, Bitcoin’in çift dip paterni oluşturabileceğini öne sürdü. Bu, fiyatın iki ayrı düşüş dönemi geçireceği ve ardından yükselişe geçeceği bir senaryoyu içerir. İkinci senaryo, “lower low” formasyonu ile ilgili. Bu, Bitcoin’in önceki en düşük seviyeyinin altına düşeceği ve daha düşük bir fiyat seviyesine ulaşacağı bir senaryoyu içerir. Üçüncü senaryo ise “higher low” formasyonunu içerir, bu da Bitcoin’in önceki düşük seviyeyi kırmadan daha yüksek bir seviyede destek bulacağı bir senaryoyu işaret eder.

“Gerçek bir boğa piyasasını harekete geçirmek için yeterli enerjiye sahip olmadan ve halving öncesi yılda herkesin aklını kaybettiği sahte acınası piyasalardan biri olmadan önce, en düşük regresyon bandını ziyaret edeceğimizi düşünüyorum..

Bence bunun için iyi bir olasılık var ve bunun ne zaman gerçekleştiğine bağlı olarak lower low mu, çift dip mi yoksa higher low mu olacağını belirleyecek. Double bottom demek istiyorsanız bu, en geç 2024 yılının Şubat ayında gerçekleşeceği anlamına gelir.

Yani Şubat 2024’e kadar gerçekleşirse veya Şubat 2024’e kadar gerçekleşmezse çift dip anlamına gelebilir. Daha önce meydana gelirse, lower low formasyonuna karşılık gelebilir. Bundan sonra meydana gelirse, higher low formasyonuna karşılık gelebilir. Her şey ne zaman olacağına bağlı.”

Cowen’in analizlerinin temel dayanağı, logaritmik ilerlemeleri kullanmaktır. Bu ilerlemeler, Bitcoin fiyat hareketlerini geçmişte doğru bir şekilde tahmin etme konusunda etkili bir araç haline gelmiştir. Logaritmik bantlar, kendilerini önceki en yüksek veya en düşük seviyelere dayandırarak bir varlığın zaman içindeki fiyatını tahmin etme girişimini izler. Her fiyat aralığını temsil eden farklı renkli bantlar vardır. Cowen’a göre, her ayı piyasasında Bitcoin fiyatı önceki döngüye göre bir bant daha düşük dip noktasına ulaşma eğiliminde oluyor.

“Logaritmik ilerleme, söz konusu varlığın geçmişinde daha erken dönemlerde daha üstel kazanımların meydana geldiğini varsayar. Varlık ne kadar yeni olursa, bu üstel kazançları elde etme olasılığı da o kadar artar. Zamanla fiyatı hareket ettirmek giderek zorlaşır çünkü piyasa değeri daha yüksektir.

Yani bir tür regresyon bandına ayarlanmış bir düşük seviyeniz var ve sonra higher low seviyeniz var, ancak daha düşük bir regresyon bandında. Şimdi bunu aklınızda tutun çünkü bu modelin her seferinde ortaya çıktığını göreceksiniz.” 

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.

source site-8