Beklenen Onay Bu Tarihte Çıkacak! Bitcoin Boğa Sinyali

29 Ağustos’un Grayscale zaferi ardından spot Bitcoin ETF başvurularının onaylanacağına yönelik beklentiler büyüyor. Bugün iddialı bir tahmin CNBC piyasa muhabiri Bob Pisani’den geldi.

Analistler, Grayscale zaferi ardından Bitcoin ETF onayı için çıtayı yükseltiyor

CNBC piyasa muhabiri Bob Pisani, en son ekranlarda göründüğünde spot Bitcoin ETF’lerinin bu yıl içinde onaylanacağını öne sürdü. Şu anda BlackRock, VanEck, Fidelity, Invesco ve WisdomTree gibi dev şirketler ETF başvuruları için 2 Eylül’ü bekliyor. Pisani, bu başvuruların onaylanacağına keskin gözüyle bakarken, SEC’in tek şansının da bu olduğunu ima ediyor.

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, ABD mahkemesi 29 Ağustos’ta Grayscale-SEC davasında kripto lehine karar verdi. Devre Hakimi Neomi Rao, SEC’in Grayscale’in ETF başvurularını reddetme yönündeki kararını iptal etmesini emretti. Haberin etkisi Bitcoin dahil neredeyse tüm altcoin sektörünü harekete geçirdi.

Bob Pisani tek değil: Bloomberg analistleri de %75 ihtimalle onay bekliyor

Bloomberg analistleri Eric Balchunas ve James Seyffart, dün eskiden %65 olarak belirledikleri ETF onay oranını %75 olarak güncellediler. Bu karar piyasada boğa hareketlerine yol açan Grayscale zaferinin ardından geldi. Balchunas, beklentilerini X hesabından şu şekilde duyurdu:

James Seyffart ve ben, bu yıl piyasaya sürülecek spot Bitcoin ETF’lerinin şansımızı %75’e yükseltiyoruz (24’ün sonuna kadar %95). Grayscale galibiyetini önceki %65 oranımıza dahil etsek de, kararın oybirliği ve kararlılığı beklentilerin ötesindeydi ve SEC’e “çok az hareket alanı” bıraktı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-3