Batık Bitcoin Şirketleri FTX ve Genesis İflas İçin Resmen Anlaştı: 175 Milyon Dolar!

İflas eden kripto para borsası FTX ve batık kripto kredi platformu olan Genesis iflas davasında 175 milyon dolar karşılığında resmi bir anlaşmaya vardı.  

FTX’in alacaklı heyeti 16 Ağustos tarihinde mahkemeye sunduğu bir beyanda, bölüm 11 kanunları kapsamında iflas eden Genesis’e aktarılan yaklaşık 4 milyar dolarlık fonun geri ödemesi konusunda resmen anlaşmaya varıldığını bildirdi.

Bu anlaşma kapsamında Genesis’in FTX’e olan borcunun 175 milyon dolara indirildiği belirtildi. Genesis borcundaki büyük indirime karşılık FTX aleyhindeki taleplerini de geri çekti. Genesis, FTX’in en büyük teminatsız alacaklısıydı.

Genesis avukatları uzlaşmanın birçok şeyin yanı sıra bölüm 11 iflas sürecini de büyük ölçüde kolaylaştıracağını dile getirdi.

FTX CEO’su Jhon Ray, mevcut yasal düzlem göz önünde bulundurulduğunda bu anlaşmanın FTX çıkarlarını en iyi şekilde temsil ettiğini ve adil olduğunu söyledi.

İki şirket 27 Temmuz tarihinde mahkemeye gönderdikleri bir mektupta, prensipte uzlaşmaya vardıklarını ve çözüm için harekete geçeceklerini belirtmişti.

source site-9