Bank of England, Bu Altcoin Hakkında Makale Yayınladı!

İngiltere Merkez Bankası (BoE), sınır ötesi ödemelere odaklanan altcoin ağları hakkında yeni bir makale yayınladı. Özel bir Blockchain’e odaklanan rapor, ülkenin sektöre yönelik ilgisini vurguluyor.

BoE, yeni bir makalede bu altcoin projesine yer verdi

Bankacılık sektörüyle yakın temasta olan Ripple (XRP), Interledger Protokolünün senkronize ödeme mutabakatı için kullanımını araştıran yeni bir makale yer aldı. Interledger, farklı defterler (ledger) arasında ödeme göndermek için açık kaynaklı bir protokol paketidir. Blockchain teknolojisine dayalı olarak ödeme ağı oluşturmak için aracıları ortadan kaldırmayı amaçlar. Ripple, altcoin rakipleri arasında bu alanda öne çıkıyor.

Makalenin başlığı “Ripple: Interledger Protokolünü Kullanarak Senkronize Ödeme Yerleşimini Keşfetmek.” BoE, Ripple protokolünün birden fazla ledger’dan senkronize ödemeye izin vererek sınır ötesi ödemeler endüstrisini önemli ölçüde etkileyebileceğine inanıyor. Protokol, finansal kurumlar ve kriptolar gibi farklı ödeme ağlarını birbirine bağlamada oldukça etkili.

Entegrasyon, işlemlerin geleneksel ödeme yöntemlerinden daha hızlı ve daha verimli bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. Bu yılın başlarında, İngiltere Merkez Bankası ve Hazine, CBDC’nin, bu durumda dijital sterlinin İngiliz toplumunda nasıl kullanılabileceğini anlamak için bir halkla istişare başlattı.

CBDC, farklı finans alanları arasında hızla ilerliyor. Açık bir örnek, Avrupa Birliği düzenleyicilerinin araştırdığı dijital euro durumudur. Altcoin setkörü CBDC konusunda ABD’de farklı bir yaklaşıma sahip.

Ripple ilerleme kaydetmeye devam ediyor

ABD’deki düzenleyici belirsizliğe rağmen Ripple, çeşitli bölgelerde genişleme çabalarını sürdürdü. Kısa bir süre önce Ripple, Palau Cumhuriyeti ile olan stablecoin projesinin Birinci Aşama pilot aşamasına girdiğini duyurdu. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, ülke diğer altcoin ağlarının yanı sıra özellikle Ripple ile ilgileniyor.

Palau Stablecoin pilot programı kapsamında, seçilen devlet çalışanları, ülkedeki kullanıcılar arasında gönüllü olarak PSC kullanıyor. Bu kontrollü stablecoin pilotu, özellikle merkez bankalarının kendi dijital para birimlerini çıkarmaları için uçtan uca bir çözüm sunan Ripple CBDC Platformunu kullanıyor.

XRP fiyatı ne durumda?

13 Temmuz’da Ripple, SEC karşısında kısmi bir zafer elde etti. 2,5 yılı aşkında süredir devam eden davanın olumlu sonucu altcoin piyasasına bir miktar ivme sağladı.

Bu olayların uzun vadede XRP’yi nasıl etkileyeceğini yalnızca zaman gösterecek. XRP şu anda 0,7 dolar bölgesinde yatay hareketlerini sürdürüyor. Ek olarak, XRP’nin token sahiplerinin sayısı da bu dönemde büyüme gözlemledi.

Bu arada, Ripple’ı çevreleyen son olumlu haberlere rağmen yeni bir yasal süreç için zemin hazırlanıyor. Gelişmelere rağmen, Kongre üyeleri tarafından yapılan son açıklamalar ilerlemeye gölge düşürme potansiyeline sahip. SEC’in itiraz için harekete geçmesi durumunda neler olabileceğine bu yazıda yer verdik.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2