Balinaların Sattığı Altcoin Düşüşe Geçti! Bu Haber Etkili Oldu

Kripto balinaları, SEC-Ripple davasında ortaya çıkan son gelişmelerin ardından XRP’den uzaklaşıyor. Altcoin güne %3,5 civarında keskin bir düşüşle başladı.

Altcoin balinaları SEC-Ripple davasından son haberlere tepki veriyor

2020 sonlarında başlaya SEC ve Ripple arasındaki yasal mücadele 13 Temmuz’da kısmi bir kripto zaferi elde etti. Yargıç Torres bu tarihte, XRP’nin yatırım sözleşmesi teşkil etmediğine karar verdi. Ancak, XRP’nin federal menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiğine karar kıldı. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere XRP, zaferin ardından %90 fiyat artışı kaydetti.

Kısmi Ripple zaferi daha sonra yerini potansiyel temyiz sürecine bıraktı. Yargıç Torres, bu hafta SEC’in XRP satışlarına yanıt olarak ara itirazda bulunmasına izin verdi. Sonucun değişeceğine yönelik spekülasyonlar altcoin fiyatında sert bir düşüşe neden oldu. XRP fiyatı 0,6 dolar ve 0,5 dolarlık iki kritik destek seviyesini kaybetti. Haberleri takip eden balinalarda acil satışlarla tepki veriyor…

Başka bir balina daha XRP rezervlerini eritiyor

Balinalar ve yatırımcılar, Yargıç Torres’in SEC ile Ripple Labs davasında XRP’nin bir menkul kıymet olmadığı yönündeki özet kararının ardından yükseliş ivmesini koruyamadığı için ellerindeki XRP’yi elden çıkarıyor. Şimdi başka bir balina, altcoin kritik destek seviyesine yaklaşırken, 29 milyon XRP’yi borsa cüzdanına aktardı. Muhtemelen satışa dönüşecek bu transfer 15 milyon doların üzerinde fon taşıyordu.

Whale Alert, yeni bir gönderide, bir balinanın 15,13 milyon dolar değerinde 29.300.000 XRP’yi Bitstamp’a taşıdığını bildirdi. Daha fazla veri, balinanın potansiyel olarak XRP satacağını ortaya çıkardı. Bundan birkaç saat önce başka bir balina 14 milyon XRP’yi Bitso üzerinden satmıştı.

XRP fiyatı şu anda 0,5 dolarlık destek seviyesini korumaya çalışıyor. Yatırımcılar ve balinalar daha fazlasını satmaya karar verirse, altcoin büyük bir düşüş riskiyle karşı karşıya.

Bu arada, davacı SEC ve sanıklar Ripple Labs, CEO Brad Garlinghouse ve yönetim kurulu başkanı Chris Larsen’in 2024’ün ikinci çeyreğinde kullanılamayacakları konusunda mahkemeye bilgi vermesi nedeniyle Ripple-SEC davasının Nisan sonu veya Mayıs ortasında gerçekleşmesi bekleniyor. Buna yanıt olarak XRP fiyatı bir miktar iyileşme kaydetti. Ancak boğalar yukarı yönlü ivmeyi sürdürmekte başarısız oldu.

XRP fiyatı 0,42 düşüş riskli ile karşı karşıya: Altcoin ayıları baskı yapıyor

CMC verilerine göre, XRP grafiğindeki düşüş mumu fitili geçen hafta 0,42 dolara kadar yükseldi. Popüler altcoin için yükselen trend çizgisinden imrenilen 1 dolara doğru toparlanıp toparlanmayacağını hala belirsiz. Dahası, düşüşler 0,42 dolar ya da daha da kötüsü 0,3 dolar gibi dip seviyelere işaret ediyor.

Teknik açıdan XRP, 50 günlük EMA (kırmızı), 100 günlük EMA (mavi) ve en önemlisi 200 günlük EMA (mor) dahil olmak üzere tüm önemli hareketli ortalamaların altında 0,5253 dolardan işlem görüyor.

Bu arada, XRP fiyatı son balina satışlarının ardından %3’ten fazla değer kaybetti. Şu anda 0,5 dolar bölgesinde işlem görüyor. 24 saatlik en düşük ve en yüksek seviyeler 0,510 dolar ve 0,528 dolar. Ayrıca son 24 saatte işlem hacminde ciddi bir düşüş meydana geldi. Bu esnada altcoin piyasası yatay hareketleri sürdürüyordu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-3