Avustralya Düzenleyici Kurumu, Bu Ticaret Platformuna Kaldıraçlı İşlemler Nedeniyle Soruşturma Başlattı!

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu (ASIC), kripto para birimleri ile ilgili olanlar da dahil olmak üzere kaldıraçlı türev sözleşme ürünleri nedeniyle ticaret platformu eToro’ya karşı yasal işlem başlattı.

Avustralya Düzenleyici Kurumu, eToro’ya Soruşturma Başlattı

ASIC, eToro Aus Capital Ltd’nin, müşterilerin kripto para birimleri de dahil olmak üzere dayanak varlıkların değerindeki değişiklikler hakkında spekülasyon yapmalarına olanak tanıyan fark sözleşmesi (CFD) ürününün tasarım ve dağıtım yükümlülüklerini ihlal ettiğini iddia ediyor.

ASIC’in açıklamasına göre, eToro’nun yaklaşık 20.000 kullanıcısı 5 Ekim 2021 ile 14 Haziran 2023 tarihleri arasında CFD ticareti yaparak para kaybetti.

Düzenleyici kurum, eToro’nun web sitesinin, perakende yatırımcı hesaplarının %77’sinin platformla CFD ticareti yaparken para kaybettiğini gösterdiğini vurguladı.

ASIC, eToro’nun CFD ürününün geniş hedef pazarına ilişkin endişelerini dile getirerek, bunun “çok geniş” olduğunu ve müşteriler için uygunluğu değerlendirmek için yapılan tarama testinin çok az işe yaradığını belirtti.

Bu, müşterilerin risk toleransları veya deneyim seviyeleri için uygun olmasa bile ürünü takas etmelerine izin verilmesiyle sonuçlandı.

Düzenleyici kurum, eToro’ya karşı yürüttüğü yasal işlemin bir parçası olarak mahkemeden beyan ve maddi cezalar talep ediyor.

Bununla birlikte, ticaret platformunun sözcüsü, eToro’nun ASIC tarafından yapılan iddiaları incelediğini ve Avustralya’daki müşterileri için herhangi bir etki veya hizmet kesintisi olmadığından emin olduğunu belirtti.

ASIC’in iddialarına yanıt olarak eToro, Avustralya’daki CFD’ler için revize edilmiş bir hedef pazar tespitine sahip olduklarını açıklayarak, düzenleyici gerekliliklere uyma yaklaşımında olası bir değişikliğe işaret etti.

Yasal işlemler 5 Ekim 2021’den 29 Temmuz 2023’e kadar olan döneme odaklanıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4