Ark Investment’tan Detaylı Bitcoin Raporu: Fiyatı Etkileyecek Detaylar Bunlar!

Ark Invest’te on-chain araştırmacı olarak görev yapan David Puell, yaptığı kapsamlı analizde Bitcoin ‘in mevcut durumu ve potansiyel geleceği incelikli bir bakış açısı sundu. Analist, tarihsel olarak düşük volatilite, madenci dinamikleri ve düzenleyici engeller nedeniyle, çalışma yaklaşan sismik bir fiyat hareketini öngörüyor.

BTC’nin 2017 seviyelerini yansıtan 90 günlük düşük volatilitesi ARK’ın dikkatini çekti. Bu uzun süreli sakinlik, potansiyel türbülans öncesi olabilir. Bu durum da ARK’ın önemli bir fiyat hareketinin yaklaşmakta olduğunu tahmin etmesinin ardındaki en önemli detay. Nitekim, genel olarak piyasadaki yön eğilimi belirsizliğini koruduğu için bu konuda net bir sonuç almak mümkün değil.

bitcoin haberleri

Madenci kapitülasyonu zıt ancak iyimser bir sinyal sunuyor. Hash oranındaki bir düşüş aşırı satım koşullarını işaret ederek yükselişin tersine döneceğine işaret edebilmekte. Benzer şekilde, daha fazla yatırımcının coinlerini elinde tutmasıyla satış baskısının azaldığını ima eden “canlılık” oranındaki artış da olumlu havayı güçlendirmekte. Rapora göre, canlılık Temmuz ayında %60’ın altına düşerek 2020’nin dördüncü çeyreğinden bu yana en yüksek uzun vadeli elde tutma davranışına işaret etti.

Temmuz ayını ~1 seviyesinde kapatan kısa vadeli sahip kâr/zarar oranı, tarihsel trend dönüşleriyle aynı hizaya gelerek yükseliş korosuna katkıda bulunuyor. Puell, “Bu başabaş seviyesi hem birincil boğa piyasaları sırasında yerel diplerle hem de ayı piyasası ortamlarında yerel zirvelerle ilişkilidir” yorumu yaptı.

Makro faktörler Bitcoin fiyat tahminine daha fazla katman ekliyor. Federal Rezerv’in önemli faiz artırımı Bitcoin’in performansına ve daha geniş ekonomiye yansıyabilir. TÜFE enflasyonu potansiyel olarak yavaşlarken, BTC’nin enflasyonist olmayan bir varlık olarak popülerliğini arttırabilir.

Ancak raporda Binance’in BTC başta olmak üzere kripto para dünyasına sağladığı önemli likiditeye de değinildi. Analite göre BNB’nin çöküşü bu likiditeyi etkileyeceği için doğrudan Bitcoin fiyatını da etkileyebilecek önemli bir ayrıntı olarak varlığını sürdürüyor.

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.

source site-8