ARK Invest ve 21Shares, Ethereum Vadeli İşlemler ETF Başvurusunda Bulundu

Cathie Wood tarafından yönetilen yatırım şirketi ARK Invest, Ethereum vadeli işlem sözleşmelerine yatırım imkanı sunacak iki borsa yatırım fonu (ETF) için başvuruda bulunmak üzere İsviçre merkezli bir kripto para ETP ihraççısı olan 21Shares ile işbirliği yaptı.

Perşembe günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan başvurulara göre, önerilen iki ETF şunlar:

  • ARK 21Shares Active Ethereum Futures ETF (Ticker Symbol: ARKZ), yalnızca ETH vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapacak.
  • ARK 21Shares Active Bitcoin Ethereum Strategy (Ticker Symbol: ARKY), hem Bitcoin hem de ETH vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapacak.

Her iki ETF de ARK Invest ve 21Shares tarafından aktif olarak yönetilecek ve yatırımcılara, ücretler ve masraflar hariç olmak üzere, temel vadeli işlem sözleşmelerinin performansını izleyen getiriler sağlamaya çalışacak.

Son zamanlarda çok sayıda Ethereum vadeli işlemler ETF başvurularının SEC’e dosyalanması dikkat çekiyor. Bloomberg analistleri, bunlara onay verileceğinden neredeyse kesin olarak emin olduklarını söylemişti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4