Arjantin, Popüler Altcoin Projesi Worldcoin’i (WLD) Araştırıyor!

Son dönemin ses getiren altcoin projesi Worldcoin (WLD), bir başka ülkede daha soruşturma ile karşı karşıya. Arjantin Kamu Bilgilerine Erişim Ajansı (AAIP), Worldcoin’in işleyişini detaylı bir şekilde incelemeye karar verdi.

AAIP, Worldcoin projesinin veri toplarken uyguladığı güvenlik koşulları hakkında bir araştırma yapıyor. Devlet kurumu, Arjantin sınırları içindeki vatandaşların veri gizliliğini kormakla yükümlü olduğunu açıkladı. Worldcoin’in ödül WLD coin karşılığında iris tarama uygulaması Arjantin’in büyük şehirlerinde devam ediyor. Buenos Aires gibi noktalarda bulunan fiziksel cihazlar, tartışmaların artmasına neden oldu.

Ülkenin kanunlarına göre Worldcoin gibi veri toplayan altcoin projelerinin yasal olarak AAIP’ye kayıt olması gerekiyor. Arjantin, veri toplayan girişimlerin kişisel bilgileri neden ve nasıl topladığını, ne kadar süre elinde tutacağına dair bilgi talep ediyor. AAIP’in başlattığı inceleme, Worldcoin’in ilgili veri koruma mevzuatına uygunluğunu araştıracak.

Worldcoin’in Temmuz ayında başlattığı token projesi, 2 milyonu aşkın kayıtlı hesapla büyük ilgi gördü. Ancak, projenin veri toplama yöntemleri, birçok ülkede düzenleyici kurumların projenin gizlilik yasalarına uygunluğunu sorgulamasına neden oldu.

2 Milyar Kullanıcı Hedefi!

Worldcoin kurucu ortaklarından Sam Altman, projenin 2 milyar insanı kayıt altına almayı hedeflediklerini açıkladı. Ancak özellikle kimlik doğrulaması için iris taraması gibi uygulamalar nedeniyle altcoin projesi tartışmalara konu oldu.

WLD ile ilgili ilk soruşturma haberi Arjantin’den gelmedi. Fransız yetkililerin hedef aldığı proje, Kenya’da ise tamamen askıya alındı. Söz konusu olumsuz haberlerin ardından WLD fiyatı düşmeye devam ediyor.

source site-3