Arjantin de Kişisel Verilerin Gizliliğini İhlal Gerekçesiyle Wordcoin’e Soruşturma Açtı!

İnsanların yüzlerinin ve irislerinin taranmasına dayalı bir dijital para birimi sunan Worldcoin Vakfı, Arjantin’de kişisel verilerin işlenmesi nedeniyle Kamu Bilgilerine Erişim Ajansı (AAIP) tarafından soruşturuluyor.

AAIP, Altcoin Worldcoin’in Arjantin’deki Kişisel Verileri İşlemesini Araştırıyor

Kişisel Verilerin Korunmasına ilişkin 25.326 sayılı Kanunun uygulama makamı olan AAIP, Worldcoin tarafından dijital uygulamanın kullanıcılarının gizliliğini korumak için benimsenen güvenlik önlemlerine ilişkin bir soruşturma yürüttüğünü duyurdu.

Soruşturma, 25.326 sayılı Kanunla tanınan hakların olası ihlallerini tespit etmek amacıyla kişisel verilerin toplanması, saklanması ve kullanılmasına ilişkin süreçleri ve uygulamaları kapsamlı bir şekilde analiz edecektir.

Ayrıca, tespit edilen sorunları ele almak ve şirketin güvenlik ve gizlilik standartlarına uymasını sağlamak için uygun önlemler alınacaktır.

Soruşturma, Buenos Aires Özerk Şehri ile Buenos Aires, Córdoba, Mendoza ve Río Negro eyaletlerinin farklı bölgelerinde maddi tazminat karşılığında çok sayıda kişinin yüz ve irislerinin taranması prosedürü nedeniyle son haftalarda kamuoyunda ün kazandı.

AAIP’ye göre, veri sorumlularının veri tabanlarını AAIP’ye kaydettirmeleri, işleme politikaları hakkında bilgi vermeleri, hassas verilere ne için ihtiyaç duyduklarını ve ne kadar süreyle saklayacaklarını belirtmeleri ve kişisel bilgileri korumak için uygulanan güvenlik ve gizlilik önlemlerini detaylandırmaları gerekmektedir.

Vatandaşlar ise, özellikle biyometrik veriler gibi hassas verilerle ilgili olarak, verilerin aktarımı, kullanımı ve hangi amaçla toplanıp işlendiğine dair açık ve erişilebilir bilgilere sahip olma hakkına sahiptir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4