Arbitrum’da (ARB) Kilit Açma Tarihi Yaklaşıyor: İşte Detaylar

Ethereum’un önde gelen katman 2 ölçeklendirme çözümü Arbitrum, Mart 2024’te 1,2 milyar dolar değerindeki ARB tokenlerinin kilidini açmaya hazırlanıyor.

Arbitrum Mart 2024’te 1,2 Milyar Dolar Değerinde ARB Token’ın Kilidini Açacak

Token Unlocks’tan alınan bilgilere göre bu hamle, yerel dijital varlığını kademeli olarak çözmeyi amaçlayan, dikkatle düzenlenmiş dört yıllık bir sürecin başlangıcına işaret ediyor.

Ölçeklenebilir ve uygun maliyetli akıllı sözleşme yetenekleri sunma kabiliyetiyle beğeni toplayan protokol, 16 Mart’ta bir kilit açma mekanizması başlatarak piyasaya 1,11 milyar ARB tokenı sunacak.

Token başına 1,12 dolarlık geçerli kur üzerinden değer biçilen bu sürüm, 1,275 milyar ARB tokenına denk gelen dolaşımdaki arzın %87’sini oluşturuyor. Şu an itibariyle, 5 milyardan fazla ARB tokenı güvenli bir şekilde kilitli tutuluyor.

Kripto para alanında yaygın bir uygulama olan kilit açma, varlıkların aniden dolaşıma girmesinden kaynaklanan potansiyel piyasa rahatsızlıklarını azaltmak için dondurulmuş tokenlerin kademeli olarak serbest bırakılmasını içerir.

ARB tokenlerinin 16 Mart’ta piyasaya sürülmesi, dikkatle koreografisi yapılmış bir dizi kilit açma işleminin sadece başlangıcı olacak.

Token Unlocks tarafından bildirildiği üzere, önümüzdeki dört yıl boyunca Arbitrum her dört haftada önceden belirlenmiş miktarda tokenin kilidini kademeli olarak açacak.

Token kilitlerinin açılması piyasaya likidite sağlama potansiyeline sahip olsa da, genellikle kripto para biriminin fiyatı üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturmaktadır.

Bu gözlem, bir analiz firması olan The Tie tarafından yapılan ve ortalama günlük işlem hacminin %100’ünü aşan kilit açmaların token değerini düşürme eğiliminde olduğunu ortaya koyan bir analizle desteklenmektedir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5