Araştırmalara Göre Bitcoin’in En Fazla Benimsendiği Ülke Artık El Salvador Değil

Ark Invest’in yakın tarihli bir notu, Arjantin’in Bitcoin’in (BTC) benimsenmesi açısından El Salvador’un önünde olduğunu öne sürüyor.

Araştırma görevlisi David Puell tarafından kaleme alınan notta, iki Latin Amerika ülkesi ve BTC’ye yönelik farklı yaklaşımları karşılaştırılıyor.

El Salvador, 2021 yılında Bitcoin’e resmi para birimi statüsü veren ilk ülke olarak tarihe geçmişti. Ancak Puell’e göre ülkede gerçek BTC kullanımı çok yüksek değil. Puell, El Salvador’u ziyaret eden ve Ark ile bir podcast’te görüşlerini paylaşan Signum Growth Capital CEO’su Angela Dalton’un gözlemlerini aktardı. Dalton, El Salvadorluların çoğunun hala 2001’den beri resmi para birimi olan ABD dolarını tercih ettiğini ve Bitcoin’in volatilitesi konusunda temkinli olduklarını söyledi.

Öte yandan Arjantin, 2023 yılında %147’ye ulaşması beklenen enflasyon oranlarıyla ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya. Bu durum pek çok Arjantinlinin servetlerini korumak için Bitcoin gibi alternatifler aramasına yol açıyor.

Puell ayrıca Arjantin’in 13 Ağustos’ta yaz aylarında yapılan ön seçimleri kazanan ve ülkedeki BTC fiyatında bir artışa neden olan Javier Milei adında BTC yanlısı özgürlükçü bir başkan adayı olduğuna dikkat çekiyor.

Puell, Milei’nin Ekim ayındaki genel seçimleri kazanması halinde hem Bitcoin’in hem de Arjantin halkının satın alma gücünün büyük fayda göreceğini savunuyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4