Animoca Brands’den Web3 Odaklı Bankaya 30 Milyon Yatırım: Coin Fiyatı 2x Yaptı!

Hong Kong merkezli blockchain oyun geliştiricisi Animoca Brands, Web3 ve metaverse alanında hizmet veren Neobank hi (HI) ile ortaklık kurarak 30 milyon dolar yatırım yapacak.

Metaverse projesi The Sandbox’ın arkasındaki şirket Animoca Brands 27 Temmuz tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı duyuruda, web3 odaklı bir Neobank “hi” ile başlattıkları bir ortaklık  kapsamında 30 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı.

İki şirket, ortak vizyon olarak Web3 ekosistemindeki kullanılabilirliği genişletmeye odaklanacağını bu kapsamda tokenlar ve NFT’lerin faydasını artırmayı amaçladıklarını bildirdi.

Ortaklık kapsamında, hi tarafından sağlanılan hizmetlerin Animoca Brands ekosistemi ile arasında derin bir entegrasyon kurulacağı belirtildi. Hi ekosistemini güçlendireceği söylenilen bu ortaklıkla birlikte iki şirketin İnsan Kimliği Kanıtı (Proof of Human Indentity) sistemi ile kimlik doğrulama hizmeti sağlama çalışmaları yapacağı aktarıldı.

Ayrıca ortaklıkla birlikte hi tarafından geliştirilen kripto özellikli debit kartın, Animoca Brands ekosistem tokenları olan The Sandbox (SAND), Open Campus (EDU), ApeCoin (APE), Revv (REVV) ve Gamee’i (GMEE) destekleyeceği bildirildi.

Hi, 2022 yılında Mastercard tarafından desteklenen NFT avatar özelleştirme özelliğine sahip dünyanın ilk banka kartını duyurmuştu. Kartların 2023 3. çeyrekte piyasaya sürüleceği belirtilmişti.

Hi kurucu ortağı Sean Rach konu hakkında verdiği demeçte, alınacak fonun uygulanmanın ölçeklendirilmesi için kullanılmasının planlandığını belirtti. Rach bunun yanı sıra Ethereum Sanal Makinesi (EVM) uyumlu “hi Protocol’ün” ana ağ lansmanı için hazırlanmayı planladıklarını da açıklamalarına ekledi.

Animoca Brans ortaklığının kendileri için bir fırsat olduğunu dile getiren kurucu ortak, Web3 oyun geliştiricisinin sahip olduğu müşteri portföyüne bu sayede erişebileceklerini ima etti.

Animoca Brands kurucu ortağı Yat Siu ise konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

İtibari para ve kripto arasındaki boşluğu doldurmaya kendini adamış olan hi’a yatırım yapmayı ve onlarla ortaklık kurmayı heyecanla bekliyoruz. Bu ortaklığın bir parçası olarak daha geniş bir Web3 ekosistemi için pozitif etki yaratmak amacıyla “hi uygulaması” ve “hi protokolünün” geliştirilmesi konusunda iş birliği yapacağız.

Coingecko verilerine göre ortaklık haberinin duyurulması ile birlikte HI, 0,00202 dolar seviyesinden 0,00388 dolar seviyesine yükselerek %92 değer kazancı yaşadı. Daha sonrasında %8,58 geri çekilme yaşayan HI, yazım itibariyle 0,00330 dolar seviyesinden işlem görüyor.

source site-9