Analiz Şirketi Bitcoin Madencileri Alıcı Konumuna Geçti Dedi, “BTC’de Coşkuyu Tetikleyecek” Seviyeyi Açıkladı

Bir kripto para analiz şirketi olan CryptoQuant’a göre, Bitcoin madencileri Nisan 2024’teki bir sonraki yarılanma olayı beklentisiyle 27 Mayıs 2023’ten bu yana coin biriktiriyor.

Bilindiği üzere yarılanma, blok ödülünü 6,25’ten 3,125 BTC’ye düşürecek.

CryptoQuant, madencilerin cüzdanlarında tuttukları coin miktarını takip ediyor ve genellikle iyi birer swing trader olduklarını iddia ediyor. Şirket, madencilerin Bitcoin fiyatının 50.000 doların üzerinde olduğu Ağustos 2022’den itibaren satıcı konumunda olduklarını ve fiyatın 30.000 doların altına düştüğü Mayıs 2023’te alıcı konumuna geçtiklerini gösteren bir grafik paylaştı.

Şirket ayrıca piyasadaki alım ve satım baskısını gösteren Bitcoin’in spot borsalara giriş ve çıkış net akışlarını da analiz etti. CryptoQuant, Temmuz ayının ilk yarısında, fiyatın 29.000 – 31.000 dolar gibi dar bir aralıkta seyretmesi nedeniyle sessiz çıkışlar olduğunu gözlemledi.

Bununla birlikte, Temmuz ayının son haftasında spot borsalara gözle görülür bir giriş oldu, bu da traderların dirence karşı risklerini azalttıklarını ve kar aldıklarını gösteriyor.

CryptoQuant’ın piyasa duyarlılığını ölçmek için kullandığı bir başka gösterge de, sahiplerin kâr veya zararla satış yapıp yapmadığını gösteren Harcanan Çıktı Kâr Oranı (SOPR).

Fiyat belirli bir aralıktayken 1’de seyreden SOPR değerleri, yeni para gelmediğini ve piyasaya PvP (oyuncuya karşı oyuncu) işlemlerinin hakim olduğunu gösteriyor.

CryptoQuant son olarak, toplam piyasa değerinin ne kadarının kâr ya da zararda olduğunu gösteren Net Gerçekleşmemiş Kâr/Zararı (NUPL) da izliyor. NUPL, bu ayı piyasası rallisinde Bitcoin için hiçbir zaman coşkunluğa ulaşmadı, bu da çoğu coin sahibinin hala zararda veya başa baş durumda olduğu anlamına geliyor.

CryptoQuant, coşkuyu tetikleyecek fiyat seviyesinin 34.000-40.000 dolar arasında olduğuna inanıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4