Analistten İddia: “Tarih Tekerrür Ederse Bu Olay Bitcoin’de Boğa Başlatabilir”

Bitcoin (BTC) fiyatı uzun bir süredir 30.000 doların altında bulunuyor ve bu engeli aşma konusunda zorluk çektiği gözleniyor.

Bununla birlikte kripto para analisti Ali Martinez, X üzerinden yaptığı paylaşımında dikkat çeken bir noktayı vurguladı. Türev ürünleri ticaret borsası olan BitMEX üzerinde analiste göre alım yönünde ani hacim yükselişleri yaşandı.

Bulgularını paylaşan Ali Martinez, BitMEX’teki alıcı alım-satım oranı ile Bitcoin fiyatı arasında pozitif bir korelasyon olduğunu belirtti.

Martinez, BitMEX’teki alıcı alım-satım oranındaki büyük artışların nadir olduğunu, ancak gerçekleştiklerinde genellikle Bitcoin için önemli artışlardan önce geldiğini söyledi. Örneğin, Mayıs 2020’de alıcı alım-satım oranı 192’ye yükselmiş ve takip eden aylarda Bitcoin için %567’lik bir fiyat artışına yol açmıştı. Ocak 2023’te ise alıcıların alım-satım oranı 140’a yükselmiş, bu da Bitcoin’in sonraki haftalarda %88 fiyat artışı yaşamasına neden olmuştu.

BitMEX’teki alıcı alım-satım oranındaki en son artış 194’e yükselmesiyle gerçekleşti. Analist, tarih tekerrür ederse bu durumun yeni bir boğa başlangıcı olabileceğini iddia etti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4