Analistten Bitcoin Yorumu: “Ancak Düzenleyici Netlik Sağlanırsa Kurumsallar BTC Satın Alır”

Bitcoin (BTC) geçtiğimiz hafta Perşembe gecesi %9’a varan keskin bir düşüş yaşamıştı.

Bununla birlikte FED’in Temmuz ayı toplantısına dair tutanaklar açıklanmış ve bazı analistlerce şahin olarak yorumlanmıştı.

Yüksek faiz oranları, enflasyona göre ayarlanmış nominal oranlar olan reel oranları da yükseltiyor. Reel oranlar borç alma ve borç vermenin gerçek maliyetini yansıtıyor ve kripto piyasası üzerinde önemli bir etkiye sahip.

Kanadalı yatırım fonu yöneticisi 3iQ’nun araştırma müdürü Mark Connors, yaptığı açıklamada reel oranların yüksek kalmaya devam etmesi halinde Bitcoin’de volalitenin süreceğini belirtti.

Connors, bunun kripto piyasasındaki bazı aşırılıkların “sağlıklı bir şekilde temizlenmesi” olduğunu ve likiditenin hala az miktarda bulunduğunu ve kripto para piyasasının düzenlemeye hala ihtiyaç duyulduğunu hatırlattığını sözlerine ekledi. Kurumsal alıcıların sektöre girebilmesi ve istikrar ve likidite sağlayabilmesi için kriptonun düzenleyici netliğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Analist durumu, 1980’lerde kendi içinde problemler yaşayan ancak nihayetinde birçok yatırımcı için temel bir varlık haline gelen yüksek getirili borç piyasasıyla karşılaştırdı:

“Eğer düzenleyici netlik kazanırsak ve kurumların sadece alım yapabilmesini sağlarsak o zaman %10 veya %15’lik düşüşler yaşandığında, kurumlar Bitcoin’deki %1 ila %2’lik varlıklarını hisse senetlerine karşı satmayacak, daha fazlasını ekleyecekler.”

Ayrıca, Bitcoin konusunda uzun vadeli bir bakış açısına sahip şirketlere sahip olmanın, satış baskısının satın alma talebiyle karşılanacağı daha dengeli bir piyasa yaşatacağını söyledi:

“Bitcoin yükseldiğinde, satın alan insanlara satış yapılacaktır. Bu sağlıklı bir şekilde işleyen bir ekosistemdir.”

Ancak analiste göre kurumsal şirketler yasal düzenlemelerle ilgili sorunlar çözülene kadar kripto alanına girme konusunda isteksiz davranıyor.

Connors’a göre BlackRock, Fidelity ve diğer firmaların BTC ETF’leri için yaptıkları son başvurular bu yüzden çok önemli. Analist, “Bu sorun çözülene kadar, sermaye bu şoku absorbe etmeye yardımcı olmak için sektöre giremez” diye sözlerini tamamladı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4