Analistler Yeni Bir Bitcoin Göstergesi Keşfetti: Boğanın Sorunsuz Devam Ettiğini İddia Ettiler

Bir kripto para analiz şirketi olan CryptoQuant tarafından geliştirilen yeni bir gösterge, analistlere Bitcoin’in boğa eğiliminin sorunsuz ve istikrarlı bir şekilde devam ettiğini gösteriyor.

BTC On-Chain Losses Ribbon adı verilen gösterge, Bitcoin sahiplerinin farklı zaman dilimlerinde maruz kaldığı kayıp miktarını ölçüyor.

Ribbon, 180, 210, 240 ve 270 gün için hesaplanan kayıpların dört hareketli ortalamasından (MA) oluşuyor. CryptoQuant analistlerine göre gösterge, ağ makroekonomisi açısından Bitcoin’in fiyat hareketinin dibini veya tepesini belirlemek için kullanılabilir.

CryptoQuant’a göre, Ribbon yukarıdan aşağıya dönüş yapmaya başladığında, bu genellikle Bitcoin’in dibe vurduğu anlamına geliyor. Ardından, Ribbon hızla aşağı inmeye başladığında, yükseliş eğiliminin başarılı ve istikrarlı bir şekilde ölçeklendiğini gösteriyor.

Öte yandan, Ribbon aşağıdan yukarıya doğru dönüş yapmaya başladığında, bu genellikle Bitcoin’in zirveye ulaştığı anlamına geliyor. Ardından, Ribbon hızla yükselmeye başlarsa, bu düşüş eğiliminin başarılı ve kararlı bir şekilde ölçeklendiğini işaret ediyor.

Analistlere göre Ribbon’un mevcut durumu Bitcoin’in güçlü bir yükseliş evresinde olduğunu gösteriyor. CryptoQuant’a göre Aralık 2022’den Ocak 2023’e kadar gösterge üst noktasına ulaştığında ve kademeli olarak yukarıdan aşağıya döndüğünde Bitcoin’in dibi işaretlenmişti. Şubat 2023’te, Ribbon’da hızlı bir düşüş başladı ve yükseliş eğiliminin istikrarlı bir şekilde geliştiğine işaret etti.

Analistlere göre şu anda yükseliş eğilimini tehdit eden hiçbir şey yok.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5