Analistler Uyardı: Bitcoin Yeni Fırtınayı Hazırlıyor!

Bitcoin fiyatı, 17 Ağustos’ta performans açısından 190. en kötü günüyle karşı karşıya kaldı. Bu esnada %7,23 gibi ciddi bir düşüş yaşadı. 29.000 dolardan 26.000 dolara olan son düzeltme, yatırımcıları da belirsizliğe sürüklüyor. Uzmanlar, daha fazla düşüşün mümkün olduğunu söylüyor.

Bitcoin artık eskisinden daha istikrarlı

BTC fiyatındaki düşüşünün ortasında ilgi çekici bir trend ortaya çıktı. Artık Bitcoin’in fiyat volatilitesi önemli ölçüde azalıyor. Bu beklenmedik istikrar, hem uzmanların hem de yatırımcıların ilgisini çekiyor. Fiyat düşüşü endişe verici görünse de, Bitcoin’in tüm fiyat geçmişinin daha geniş bir analizi, yavaş yavaş olgunlaşan bir piyasasının resmini çiziyor.

Son düzeltmenin, Bitcoin’in ATH seviyesinden %62’lik bir düşüş arka planında ortaya çıktığını belirtelim. Bu da lider kriptonun doğasında olan volatiliteyi hatırlatan bir işaret.

İstikrar duygusu, her ne kadar ilk aşamalarında olsa da, bir bütün olarak kripto para piyasası için önemli sonuçlar doğuruyor. Daha istikrarlı bir Bitcoin, daha öngörülebilir ticaret koşullarına yol açar. Bu da kurumsal yatırımcıların stratejilerini etkileyebilir. Yine de, Glassnode’ın güncel raporunda yer verdiği üzere, zararda bekleyen bireysel yatırımcıların nasıl bir karar olacağı kritik öneme sahip.

Bitcoin yatırımcılarının %88’i zararda bekliyor

Yakın tarihli bir raporda Glassnode, şu anda 2,26 milyon BTC’nin yatırımcılarına zarar yazdırdığını raporlardı. Analistler, son düşüş ile birleşen bu kayıpları ‘kaldıraçsızlaştırma’ katalizörüne dayandırıyor:

Bitcoin boğalar hazırlıksız yakalandı ve 2023’teki en büyük satışla BTC fiyatı 25 bin doların altına düştü. Vadeli işlem piyasalarındaki kaldıraçsızlaştırma, düşüşün olası bir katalizördür. Ancak daha büyük bir endişe, şu anda gerçekleşmemiş bir kayıpta tutulan Kısa Vadeli Sahip arzının %88,3’ü olabilir.

Uzmanlar, daha düşük seviyelerin mümkün olduğunu söylüyor

Bitcoin şu anda 26.000 dolar bölgesine tutunmakta zorlanıyor. Gün içi hafifçe düşerek tekrar bölgenin altında geriledi. Barron’s‘a konuşan analistler, daha düşük seviyelerin hala mümkün olduğunu söylüyor. Bunun nedeni, Bitcoin fiyatının hala 200 günlük MA çizgisinin altında zaman geçirmesi. Bu durum devam ederse, analistlere göre yatırımcılar bir düşüşe daha hazırlıklı olmalı.

Kısa vadede 25.000 dolar bekleniyor

Fairlead Strategies’in kıdemli yöneticisi Katie Stoctkon, lider kriptonun potansiyel bir düşüşe karşı hala savunmasız olduğunu söylüyor. Bitcoin 26.000 doları kırarsa, Stoctkon’a göre sıradaki en yakın destek 25.000 dolarda. Kriptokoin.com analizlerinde yer verdiğimiz üzere, çoğu analist bundan sonraki seviyelerin 22.000 dolar bölgesinde olmasını bekliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1